"RASPIRI NAS, GOSPODINE!" - Jim Cymbala

Vjernicima u Solunu Pavao piše: "Duha ne gasite" (1 Sol 5,19). Nevjerojatno, iako je Duh Sveti u potpunosti Bog, moguće je da vjernici poput vas i mene spriječe njegovo djelo i ugase njegov sveti oganj.
Neki ljudi pogrešno vjeruju da što god Bog želi učiniti, on će to učiniti. Pogledajmo Isusov poziv njegovoj vlastitoj crkvi u Laodiceji: "Evo stojim na vratima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim, i on sa mnom" (Otk 3,19-20). Ako je on Krist i želi ući, zašto jednostavno ne uđe? Zašto se muči kucajući i pitajući? To je misterij Božje suverenosti i naše slobodne volje. Mi mu moramo odgovoriti ili ćemo izgubiti priliku za njegov planirani blagoslov.
Jednom prilikom Pavao je rekao Timoteju da raspiri žeravicu, da održava oganj (vidi 2 Tim 1,6). Mi moramo činiti isto! Za neke od nas žeravica slabo gori i moramo je njegovati, raspirivati, puhati u nju da bi se raspirila u otvoren oganj.
Potrebno nam je da oganj Duha Svetog promijeni naše živote i naša lokalna okupljanja. Potrebno je da to širimo našim gradovima i naseljima, tako da Krist može biti proslavljen. Neka to bude naša molitva danas: "Pošalji oganj, Bože! Spali, prodri, promijeni, obnovi, prosvijetli. Učini kao što si obećao dok čekamo u Kristovo ime."
Jim Cymbala je s manje od dvadeset članova započeo crkvu Brooklyn Tabernacle u jednoj maloj, oronuloj zgradi u problematičnom dijelu grada. Jim Cymbala je s manje od dvadeset članova započeo crkvu Brooklyn Tabernacle u jednoj maloj, oronuloj zgradi u problematičnom dijelu grada. Kao čovjek rođen u Brooklynu, dugo je prijatelj s Davidom i Garyjem Wilkersonom.