BITI U STANJU STAJATI U OLUJI

Đavao se vrlo boji Gospodnje nazočnosti u našem životu. On drhti na samu pomisao da je vjernik blizu Isusa. Dakle, kad vas njegove demonske horde vide kako iskazujete svoje molitve i primičete se u nazočnost svoga nebeskog Oca, sav pakao je svjestan: "Gospodin je s ovim vjernikom. On je postigao božansku nazočnost. Što sada možemo učiniti protiv njega?"
Sotona će učiniti sve u svojoj moći da vam otme Gospodnju nazočnost. Zbog toga čini toliko pokušaja da umoči vašu dušu u brige o budućnosti.
Jednostavno rečeno, neprijatelj vaše duše želi vam iscrpsti svu snagu. Upotrijebit će sve što može, čak "dobre" stvari, kako bi vas spriječio da ne provodite vrijeme nasamo s Isusom. On zna da vam vaše vrijeme s Kristom daje snagu da podnosite strah i tjeskobu čak i u ovo mučno vrijeme.
Čitav je svijet svjestan da se suočavamo s vrlo teškim vremenima i mi kao vjernici suočavamo se s važnim pitanjem: "Kako sam blizu Isusa u ovom času?"
Kad su stvari nesigurne, vjerujem da je najsnažnije svjedočanstvo za kršćanina biti potpuno miran. Dok je ostatak društva u panici, u stanju klonulosti – u nekim slučajevima ljudi čak umiru od straha – vjernik molitelj neprestano će postajati jači. To će biti tako jer taj pobožan sluga prima sve više ohrabrenja od Duha Svetog. Biblija govori o tome što se ne može uzdrmati!
Ako želite biti u stanju postojano stajati u oluji, savjet Pisma je jednostavan: morate imati Gospodnju nazočnost u svom svakodnevnom životu.
Koliko kvalitetnog vremena provodite nasamo s Isusom? Primičite li mu se bliže sa svakim danom? Molite li neprestano – tiho, prizivajući ga tijekom dana i večeri? On obećava da će čuti vaš vapaj, čak i kad je izrečen u slabosti.