VIZIJA DJECE - Nicky Cruz

Tijekom nekoliko prošlih godina Bog  mi je davao viziju budućnosti. Pokazao mi je vrijeme kad će Duh Sveti ući u tišinu noći i probuditi našu djecu kao nikada prije. Bit će oni poput dječaka Samuela u Bibliji koji je trčao k svećeniku Eliju jer nije znao čiji mu glas govori u noći (vidi 1 Sam 3). Vidio sam kako će ta djeca uplašena utrčavati noću u spavaonice svojih roditelja, ne shvaćajući da im sam Bog govori.
Bog poziva našu djecu da učine promjenu. On zna da mnogi od njihovih roditelja nisu u potpunosti predali svoje živote, vrijeme i snagu – svoje ruke, noge, um i srce – njegovu nadzoru te poziva djecu našega vremena da ispune procjep.
Moja poruka roditeljima te dragocjene djece je sljedeća: Ne zaustavljajte ih! To ih sam Bog poziva. To je njegova vatra, njegov Duh Sveti koji priprema put za najveću transformaciju koja se ikada dogodila na svijetu.
Toliki mladi ljudi su nemirni, umorni od odlazaka u crkvu gdje je uvijek ista rutina. Oni žele vidjeti Duha Svetog na djelu. Oni žele iskusiti sve od Isusa sada!
"U posljednje ću vrijeme – veli Gospodin – izliti od svoga Duh na svako ljudsko biće, te će proricati vaši sinovi i vaše kćeri, vaši će mladići imati viđenja" (Dj 2,17).

Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.