KAD JE POTRAGA NEUSPJEŠNA - Gary Wilkerson

"Uto se Kišu, Šaulovu ocu, izgubilo nekoliko magarica" (Sam 9,3)
Priče o izgubljenim predmetima u Riječi Božjoj prikazuju Očevo srce za izgubljene. Bog želi da njegov narod bude voljan poći spašavati što je izgubljeno i to je upravo ono što vidimo da se događalo u ovoj priči.
Otac je Šaulu rekao: "'Uzmi sa sobom jednog momka pa ustani i idi tražiti magarice.' I prođoše oni Efrajimovu goru" (1 Sam 9,3-4). Hodanje gore i dolje Efrajimovom gorom bio je za početak težak put, ali Šaul je bio predan poslanju koje mu je njegov otac dao.
I doista, Šaul je prešao čitavim onim brdovitim krajem, pretražujući različita područja, ali još uvijek nije nalazio magarice. Vjerojatno se počeo osjećati nekako beznadno, ali je ustrajao, jer je odlučio ostati poslušan zapovijedi svoga oca.
Na kraju je rekao svome sluzi: "Hajde, vratimo se, da se ne bi otac okanio magarica i zabrinuo se za nas" (1 Sam 9,5).
Zapravo je priznao poraz, objasnivši: "Učinili smo najbolje što smo mogli. Mislio sam da ćemo biti uspješni, ali nismo, dakle, moramo to prihvatiti i ići dalje."
Za neke je korak u vjeri dio većeg predanja da budu poslušni pod svaku cijenu. Za druge je poimanje dokončanja zadatka u stvari strah od neuspjeha. Drugim riječima, ovi se ljudi ne uključuju u ono u što ih je Bog pozvao jer se boje da možda neće uspjeti.
Važno je razumjeti da kad vas Bog poziva da nešto učinite, on vas uvijek ne poziva k uspjehu, on vas poziva k poslušnosti.
Poslušnost pozivu ovisi o vama; uspjeh poziva ovisi o njemu!