NIŠTA NEĆE BITI U STANJU POMAĆI VAS

"Svatko tko sluša ove moje riječi i izvršava ih može se usporediti s mudrim čovjekom koji svoju kuću sagradi na litici" (Mt 7,24).
Ljubljeni, vi ne gradite na stijeni ako trebate propovjednika da grmi u vas da budete poslušni Bogu. Ili ako trebate niz pravila stavljenih pred vas. Vama ne treba priručnik, nego žarka ljubav za Isusa.
Što više ljubite Isusa, lakše mu je služiti i biti mu poslušan. Kad vam je srce ushićeno Isusom, ne morate neprestano ići pred njega vapeći: "Bože, slomi silu đavla nada mnom!" Ne, ti će lanci početi otpadati kad počnete upoznavati njegovo srce, a poslušnost njemu postat će vam druga narav.
Ako ste zaljubljeni u Isusa, imam nekoliko pitanja za vas.
            Kako možete prolaziti kroz dan a da ne provedete neko vrijeme u njegovoj Riječi?
            Kako ne čeznete da budete nasamo s njim u molitvi?
            Kako možete ne ga slaviti i štovati?
            Kako možete ne tražiti učiti što mu ugađa?
Isus nam kaže: "Tko pozna moje zapovijedi i vrši ih, taj me ljubi. A tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ga ljubiti i objaviti mu samog sebe" (Iv 14,21). Kakvo nevjerojatno obećanje!
Istražujte evanđelja i učite Isusove riječi. Započnite s Propovijedi na Gori u Mateju 5 i čitajte do poglavlja 7. I dok učite njegove riječi, vršite ih! Božje zapovijedi nisu neugodne ili teške. Naprotiv, lakše vam ih je poslušati što više rastete u ljubavi za njega.
Kad sagradite svoju kuću na stijeni, bit ćete u stanju stajati bez straha kad dođe oluja. Ništa vas neće pomaknuti – jer hodate u poslušnosti Ocu.