OSLOBOĐENI ISTINOM

"Obojica će podjednako snositi grijeh svoj: grijeh prorokov jednak je grijehu onoga koji je u njega tražio savjeta. I tako se dom Izraelov više neće odmetati od mene … on će biti narod moj, a ja ću biti njegov Bog – riječ je Jahve Gospoda" (Ez 14,10-11).
Bog nam govori blagim riječima: "Učinit ću što god je potrebno da vas odvratim od vaših idola. S blagošću ću vas mamiti k sebi, ali ako to ne bude djelovalo, donijet ću potrebnu kaznu."
"Kad vidite njihovo vladanje i njihova djela …  upoznat ćete da ne učinih bez razloga što god poduzeh protiv Jeruzalema" (Ez 14,23). Gospodin kaže: "Znat ćete da je moje odlučno bavljenje vama s razlogom. Jednostavno vas neću pustiti da odete!"
Imate li kamen spoticanja ili lakozavodljiv grijeh u svom srcu? Postoji li ropstvo koje vas može uništiti? Ako je tako te se nađete pod osvjedočenjem iz ove poruke, postoji nada za vas.
Kakav god je vaš idol, tražite Duha Svetog da vam otvori oči da ga vidite. On će omekšati vaše srce na osvjedočavajuću riječ i počet ćete mrziti svoj grijeh. Odlučite u svom srcu da se s tim grijehom nećete pomiriti!
Vapite mu sad: "Gospodine, ne ostavi me slijepog! Ako je u meni ikakva obmana ili prevara, razotkrij to. Ne želim vjerovati nijednoj laži. Želim čuti samo tvoj glas i želim da tvoja sila i autoritet vladaju mojim životom."
Ako uistinu želite, postoji za vas izbavljenje. Ali Bog će čekati na vas da se okrenete od svojih idola. Zatim, onoga trenutka kad budete spremni da ih predate njemu, on će vam svojim Duhom dati snagu da više ne budete rob nego dijete Božje oslobođeno istinom!