JOSIPOVO DRUŠTVO

Dopustite mi da vam pokažem Josipovo društvo – tijelo vjernika posljednjeg vremena potpuno predano Gospodinu. Oni su svakodnevno povezani s Bogom i vođeni su Duhom u svakom detalju svoga života. U ovom trenutku oni izlaze iz velikih kušnji da bi došli na mjesto otkrivenja, mudrosti i plodnosti. Bog u njima radi dajući im svoju istinu i spoznaju, i ubrzo će ih pozvati kao i Josipa!

Crkva širom svijeta danas uglavnom prolazi kroz sušu: plitke propovijedi, mrtvi slušatelji, "živahno" štovanje iza kojega ne stoji pravedan život.
Bog je uvijek daleko unaprijed radio prije svake duhovne suše u svojoj crkvi. U svakoj generaciji on se ranije pokrenuo da bi pripremio put za svoj narod!

Sedamdeset pet članova Jakovljeva klana umrlo bi od velike gladi širokih razmjera (i obećanje Izraelovo bilo bi uništeno) da Bog nije unaprijed radio prije svega toga. Zapravo, dvadesetak godina prije nego što je nastupila glad, Bog je već pokrenuo plan da spasi svoj narod od uništenja.

Poslao je u Egipat Josipa! Dvadeset je godina Bog radio na tom čovjeku – izdvojio ga i kušao te pripremao za položaj vlasti – jer Josip je trebao postati spasitelj života Božjih izabranika. Držao ga je izvan središta pozornosti da bi mogao biti spreman za dolazeće vrijeme kaosa i smrti!

Ljubljeni, upravo kao što je sigurno da je Bog odvojio i osamio Josipa, sigurno je da on i danas ima Josipovo društvo koje je skriveno od svih očiju. Oni su u peći nevolja, zatvorima testiranja, na bojnim poljima kušnji i napasti. Oni umiru svijetu ne želeći ništa od slave, časti, novca i zadovoljstva. I sve više čeznu da postanu sve prisniji s Kristom, da upoznaju njegovo srce i njegov glas.

Možda nećete razumjeti sva tajanstvena testiranja, kušnje i nevolje u svom životu. Ali ako vam je srce odlučilo potpuno slijediti Krista, možete mirno počivati, sigurni da Bog ima naum u svemu tome: on vas želi uvesti u Josipovo društvo.