TAJNA DUHOVNE SNAGE

"Jer ovako govori Jahve Gospod, Svetac Izraelov: Mir i obraćenje – spas vam je, u smirenu uzdanju snaga je vaša" (Iz 30,15).

Evo Božje tajne za duhovnu snagu: "U smirenu uzdanju snaga je vaša." Riječ za smirenost na hebrejskom znači počinak. A počinak znači mir, opuštenost, oslobođen svake tjeskobe; biti miran, leći uz pomoć oslonca.

Danas nemaju mnogi kršćani tu vrstu smirena uzdanja. Mnogi su uključeni u pomahnitalu aktivnost jureći kao ludi da postignu bogatstvo, imetak i zadovoljstvo. Čak i u službi sluge Božje jure zabrinuti i uplašeni tražeći odgovore na konferencijama, seminarima i u knjigama. Svatko želi vodstvo, rješenja, nešto što će mu smiriti duh. Međutim, oni to traže svugdje osim kod Gospodina. Ne shvaćaju da je Bog kroz Izaiju već izgovorio riječ za njih: Ako se ne okrenu k njemu za svoj izvor pomoći, njihova će borba završiti u žalosti i pomutnji.

Izaija opisuje što bi Božja pravednost trebala u nama obaviti: "Mir će biti djelo pravde, a plod pravednosti – trajan pokoj i uzdanje" (Iz 32,17). Ako doista hodamo u pravednosti, naši će životi roditi plod: miran duh, mirno srce i mir s Bogom.

Dok je Izaija gledao okolo, vidio je narod Božji kako bježi u Egipat po pomoć, uzdajući se u konje i kola. Poslanici su dolazili i odlazili. Vođe su održavale hitne strateške sastanke. Svi su bili u panici jadikujući: "Što možemo učiniti?"

Izaija ih je uvjeravao: "Ne mora biti tako. Vratite se iz svoga odmetništva. Pokajte se što ste se pouzdavali se u druge. Vratite se Gospodinu i on će vas pokriti pokrivačem mira. On će vam dati mir i počinak usred svega s čime ste suočeni."