ON ŽELI SVE

"… blago svima koji njega čekaju … više ne plači! Čim začuje vapaj tvoj, odmah će ti se smilovati … I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: 'To je put, njime idite', bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo … Tad će vam pjesma biti kao u noćima … kad su srca vesela" (Iz 30,18-19.21.29). Izaija je govorio: "Čekate li na Gospodina, zavapite li ponovno k njemu i pouzdate se u njega, učinit će za vas sve što sam rekao pa i više."

Bog može izgovoriti samo riječ i neprijatelj će zamucati pred nama: "Od glasa Jahvina prepast će se Asur" (Iz 30,31). Ljubljeni, ne postoji stvar koju naš Otac ne može riješiti, ne postoji bitka koju on ne može zadobiti za nas sa samo jednom riječju sa svojim usana. Izaija kaže da će "dah gnjeva Jahvina" proždrijeti sve na našem putu (Iz 30,33).

Međutim, taj proces pouzdanja u Boga u svemu nije lak. Nedavno sam tražio Gospodina u vezi s jednom situacijom glede naše crkvene zgrade ovdje u New Yorku. Rekao sam Bogu: "Oče, pouzdajem se u tebe u vezi s time. Tražio sam te glede toga i sad ću u vezi s tim mirovati." Evo što mi je odgovorio: "Davide, zapanjen sam da se možeš pouzdavati u mene u vezi sa svojim nekretninama, financijama i drugim materijalnim stvarima, a još uvijek se ne pouzdaješ u mene za svoju fizičku dobrobit."

Jako sam bio svjestan svojih godina. Bio sam i više nego zabrinut što će se dogoditi mojoj obitelji nakon što mene ne bude. Sad su me ove snažne Gospodnje riječi pogodile poput groma. Stavio sam svaku svoju materijalnu brigu u njegove ruke, ali ne i vječnu brigu. Shvatio sam: "Gospodine, želiš da se pouzdajem u tebe za sve, zar ne?"

Da, dragi sveti, on želi sve to – vaše zdravlje, obitelj, budućnost. On želi da se pouzdate u njega za svaku stvar. I želi da živite mirno i s povjerenjem. Dakle, idite u svoju tajnu klijet i budite nasamo s Gospodinom. Sve mu iznesite. On je obećao: "Čut ćeš moju riječ iza sebe koja ti govori kojim putem da ideš. To je put, idi njime."

Dokaz vjere je odmor. Vjera povjerenja rezultira mirom uma. A istinska vjera povjerava sve u njegove ruke.