BOŽJE SPECIJALNE POSTROJEBE

Čuli ste za specijalnu postrojbu američke vojske – visoko istreniranu vojsku unutar vojske, elitnu jedinicu odanih vojnika. Specijalne snage sastavljene su samo od dragovoljaca, od boraca koje su zamijetili i pozvali njihovi nadređen.

Prije rata u Afganistanu, Osama bin Laden rekao je da su američki vojnici slabići i kukavice i da nisu istrenirani za planinsko vojevanje. Predskazao je da će Talibani naše trupe poslati kući osramoćene, ali nije računao na američku specijalnu postrojbu. Ova neustrašiva jedinica zauzela je Afganistan sa samo dvije tisuće vojnika. Za svega nekoliko dana locirala je sve utvrde neprijatelja.

Vjerujem da Bog čini nešto slično u duhovnom području. Dok sam bio u molitvi, Duh Sveti mi je donio tu misao da Bog u nebeskim prostorima radi na tajnoj operaciji. On podiže vojsku unutar vojske pretražujući svoje redovne trupe da stvori elitnu jedinicu dragovoljaca. Tu specijalnu postrojbu sačinjavaju borci koje on može dotaći i potaći da se bore s neprijateljem. Sliku toga vidite u Bibliji sa Šaulovom posebnom milicijom. Riječ nam kaže: "S njim pođoše junaci kojima je Bog taknuo srce" (1 Sam 10,26).

Božje specijalne postrojbe danas uključuju mlade, one srednje dobi pa čak i stare. Oni su uvježbani u svojim tajnim klijetima molitve. Njihova prisnost s Isusom naučila ih je vojevati. Sad znaju kako se boriti na bilo kojem duhovnom području, bez obzira je li u planinama ili dolinama.

Božja vojska unutar vojske na položaju je u svakom narodu. Njihova aktivnost sad je možda tajna, ali ubrzo ćemo vidjeti njihove podvige u Kristovo ime i u njegovoj snazi. Riječ Božja izranja i glad završava. Gospodin će pobijediti. Njegova Riječ sve će nadvladati.

"Ali narod koji pozna svog Boga, pokazat će se jak i djelovati" (Dn 11,32).

"Ali onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se" (Iz 40,31).