IZ NEBA U NIZINU - Nicky Cruz

Isus je izabrao biti dijete nizine. Prije nego je došao na zemlju, živio je u većoj slavi nego što mi možemo zamisliti. Sin Kralja svemira. Sjedio je Bogu s desne strane. Onjest Bog. A ipak je izabrao sići sa svoga prijestolja i doći u svijet nizine. Odabrao je živjeti među bespomoćnim i izgubljenim stvorenjem. Ponizio se, odrekao samoga sebe, lišio svega radi nas. I otišao je na križ u sramoti da bi stvorio most između te nizine i vrha planine.
Nizina je hladno i bezosjećajno mjesto za život. Obilježena je sljepoćom, sušom i glađu. Možete osjetiti odbacivanje, povredu, nesigurnost, strah, muku. Možete osjetiti miris bespomoćnosti i boli. Možete osjetiti patnju i žalost. Nizina nema ništa sa zaradom ili društvenim statusom. To je stanje srca. To je svako mjesto odvojeno od poznavanja i pouzdavanja u Boga.
Isus je došao u tu nizinu da donese nadu, ljubav i suosjećanje, da donese vid slijepima, da pokaže put izlaza. Došao je da donese novi život onima koji su bili mrtvi. Otišao je u tu nizinu jer je to tamo gdje žive izgubljeni ljudi. A ipak si oni koje je oslobodio često nikada ne uzmu vremena da se osvrnu. Nikada ne načine nikakav trud da se vrate u tu nizinu kako bi pomogli drugima da nađu svoj izlaz. Nikada ne otputuju u tu nizinu beznađa da donesu nadu.
"Jer Sin Čovječji došao je da traži i spasi što je izgubljeno" (Lk 19,10).
       
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.