SPREMNI ZA PROBUĐENJE

Možemo li biti spremni za probuđenje ako vjerujemo da je sva nada nestala – da smo grijehom nadmašili dan milosti i da nije ostalo ništa osim suda? Ljubljeni, ne možemo imati vjeru za probuđenje dokle god nismo uvjereni da Bog još uvijek želi na nas izliti svog Duha!

Zašto Amerika još nije osuđena? Zašto Isus još nije došao? Zato što pred nama još uvijek postoji velika žetva i Bog "neće da se itko izgubi, nego da svi pristupe obraćenju" (2 Pt 3,9).

Tu veliku milost Gospodnju vidimo u odlomku u Izaiji gdje Bog upućuje proroka da kaže Judi: "Gdje je otpusno pismo vaše matere kojim sam je otpustio? Ili tko je od mojih vjerovnika taj komu sam vas prodao? Zbog bezakonja ste svojih prodani, zbog nevjere je mati vaše otpuštena. Zašto ne nađoh nikoga kad sam došao? Zašto se ne odazva nitko kad sam zazvao? Zar mi je ruka prekratka da izbavi, ili da u meni snage nema da oslobodim? "Iz 50,1-2).

Bog se već rastao od Izraela dajući mu "… knjigu otpusnu" (Jer 3,8). Ali sad je njegova pozornost bila na Judi, narodu koji ga je prevario i otišao od njega. Bog je još uvijek imao srce za Judu i došao im je glasno tražeći da vidi otpusno pismo (vidi Iz 50,1). Govorio je: "Pokažite mi moje dokumente rastave! Dokažite mi da sam vas ikada odbacio. Vi ste bili ti koji se otišli od mene! Ja ništa nisam učinio da vas ožalostim ili povrijedim. Čitavo sam vas vrijeme ljubio. Dolazio sam k vama i pozivao vas!"

Ljubljeni, to je točno ono što vidim da Bog sad radi s Amerikom. On nam govori: "Pokažite mi dokumente rastave! Pokažite mi da sam otišao od vas! Još nisam uklonio svog Duha Svetog. Naprotiv, još uvijek radim nad čitavom ovom nacijom – još uvijek vabim, pozivam, dolazim k vama!"

Gospodin to govori s mnogih propovjedaonica širom ove nacije. Govori to kroz pobožne muškarce i žene koji provode dragocjeno vrijeme tražeći ga. On poziva Ameriku natrag na obraćenje – natrag k njegovu srcu!

Moramo biti potpuno uvjereni da još uvijek postoji vrijeme i da još uvijek postoji nada te da dok molimo, Duh radi na svim nivoima društva pozivajući i vabeći ljude k sebi!