ŽIVJETI U NJEGOVOJ NAZOČNOSTI

"Ali mi svi, koji otkrivena lica odrazujemo kao ogledalo slavu Gospodnju, preobražavamo se u tu istu sliku, uvijek sve slavniju, jer dolazi od Gospodina, od Duha" (2 Kor 3,18). Postajemo ono što motrimo! Ono na što smo usredotočeni širi svoj utjecaj kroz čitav naš život. Ono što gledamo svojim duhovnim očima, to nas preuzima! Pavao je odabrao da ga preuzme Krist; Spasitelj je postao isključivi predmet njegova razmišljanja, propovijedanja, nauke. "Ne držah zgodnim među vama išta drugo znati osim Isusa Krista, i to razapetoga" (1 Kor 2,2). On je svoje oči držao na Glavi tijela, a ne na problemima u tijelu.

Božja želja za nas je da budemo obučeni u Kristovu nazočnost. Želite li pobjedu nad grijehom i izbavljenje od svake sile neprijatelja? Onda revno molite za očitovanjem Kristove nazočnosti. Ako ste ozbiljni u vezi s tim, njegove drage oči rastalit će vas i dovesti na mjesto slomljenosti i skrušenosti.

Ta ista blaga nazočnost Gospodnja postat će samo srce i život vaše duše. Nećete htjeti napustiti njegovu nazočnost. Oslanjat ćete se na njegovu ruku i sav strah će nestati, nadomješten savršenim mirom i odmorom. Kad ste odjeveni u slavnu silu njegove nazočnosti, možete se suočiti s grijehom i sotonom. Riječ Božja obećava: "Pobjednik će tako biti obučen u bijelu haljinu; njegova imena sigurno neću izbrisati iz knjige života; štoviše, njegovo ću ime priznati pred svojim Ocem i njegovim anđelima" (Otk 3,5).

Crkva ulazi u posljednje dane kao "žena obučena u sunce …" (Otk 12,1). To je Krist, naša bijela odjeća! Obukli smo se u Krista i prebivamo u njegovoj nazočnosti, iznad svih poglavarstava i vlasti.

To u stvari nije ništa složeno. Zapravo, može se sabrati u tri riječi: OSTANITE BLIZU ISUSA! Živite u njegovoj nazočnosti i po vjeri zauzmite svoje mjesto pored njega na nebesima. Promatrajte ga kako za vas stoji s desne strane svoga Oca te vas ništa neće moći omesti. Bit ćete iznad svega i, poput Stjepana, gledati ga u nebu (vidi Dj 7,56).