POSVEĆENI DA BUDEMO TRAŽITELJI

"Ja obratih svoje lice prema Gospodinu Bogu nastojeći moliti se i zaklinjati … Ja se moljah Jahvi, Bogu svome, priznavajući … Ja sam još govorio, moleći se i priznavajući grijehe svoje i grijehe svog naroda Izraela …" (Dn 9,3.4.20). To su bili ljudi molitve!

Vidite, prva posvećenost koju su učinili – da žive odvojenim životom – trebala je biti podržana drugom posvećenošću, da budu tražitelji Boga. Doista, nemoguće je živjeti svetim životom bez provođenja mnogo vremena na koljenima tražeći Boga za silu i vlast da se vodi takav život.

Ne budite u zabludi, iskrena molitva neće vas sačuvati od krize. Naprotiv, najvjerojatnije će vas uvesti u zagrijanu peć i lavovsku jamu. Ali molitva će vas pripremiti da se suočite sa svime time s pouzdanjem – da postanete živa žrtva radi Isusa.

Danielova molitva odvela ga je ravno u lavovsku jamu. A ispit ovih Hebreja, došao je godinama kasnije i Danielu kad je bio u svojim osamdesetima! To vas može preplašiti ako se pitate koliko dugo će trebati da vam krize prestanu. Možda mislite da ste naučili sve svoje "važne" ispite nakon određenog broja godina u Gospodinu. Međutim, ovdje Bog dopušta jednome od svojih najvećih molitvenih boraca – čovjeku mirna i blaga duha – da se suoči s najvećom krizom svoga života nakon desetljećâ vjernog posredovanja.

Ljubljeni, testiranja će prestati tek kad Isus dođe ili kad umrete u Kristu! Zbog toga je molitva tako važna. Možete se posvetiti da ćete živjeti neokaljanim životom, ali ovu posvećenost nemoguće je ispuniti bez posvećenosti da ćete tražiti Boga.