NE BOJTE SE MALO TRPLJENJA

Kristovo uskrsnuće prethodilo je kratko razdoblje trpljenja. I mi umiremo! I mi trpimo! Tu je bol i žalost.

Ne želimo trpjeti ni biti povrijeđeni. Želimo bezbolno izbavljenje, nadnaravnu intervenciju. "Učini to, Bože", molimo, "jer sam slab i uvijek ću takav biti. Učini to dok idem svojim putem čekajući na nadnaravno izbavljenje."

Krivicu za svoje nevolje možemo baciti na demone. I tražimo čovjeka Božjeg nadajući se da će on izbaciti tog demona da možemo dalje svojim putem bez boli i trpljenja. Sve je obavljeno! Lagano dalje ravno do mirnog života pobjede! Mi želimo da netko na nas položi ruke i otjera svu sušu. Ali pobjeda nije uvijek bez trpljenja i boli. Pogledajte u svoj grijeh! Suočite se s njim! Pretrpite kao i Isus. Uđite u njegovo trpljenje. Trpljenje traje jednu noć, a ujutro dolazi radost.

Božja ljubav zahtijeva izbor. Kad bi nas Bog nadnaravno podigao iz svake bitke bez boli i trpljenja, to bi prekinulo sve kušnje i napasti i ne bi bilo slobodnog izbora ni testiranja kao kroz vatru. Bilo bi to kao da Bog čovječanstvu nameće svoju volju. On izabire susresti nas u našoj suši i pokazati nam kako to može postati put u novi život vjere.

Često je volja Božja da podnosimo sušu pa čak i bol. "Zato neka i oni koji trpe prema volji Božjoj, preporuče svoje duše dobrim djelima vjernomu Stvoritelju" (1 Pt 4,19).

Hvala Bogu, trpljenje je uvijek kratko razdoblje prije pobjede! "Bog, izvor svakovrsne milosti, onaj koji vas je u Kristu pozvao u svoju vječnu slavu, sâm će vas, kad budete neko kratko vrijeme trpjeli, usavršiti, učvrstiti, ojačati i utvrditi" (1 Pt 5,10).