Imam potrebu za tobom

Neki kršćani ne žele biti povezani s drugim udovima Kristova tijela. Povezani su s Isusom, ali namjerno su se odvojili od drugih vjernika. Ne žele ništa imati s tijelom, osim s glavom.

Ali tijelo se ne može sastojati samo od jednoga jedinog uda. Možete li zamisliti glavu samo s rukom koja raste iz nje? Kristovo tijelo ne može biti sastavljeno samo od glave, bez udova ili organa. Njegovo se tijelo sastoji od mnogih udova. Jednostavno ne možemo biti jedno s Kristom ako nismo jedno s tijelom.

Naša potreba nije samo za glavom, nego i za cijelim tijelom. Povezani smo zajedno ne samo našom potrebom za Isusom, nego i potrebom jednih za drugima. Pavao izjavljuje: "Ne može oko reći ruci: 'Ne trebaš mi", ili opet glava nogama: 'Ne trebate mi'" (1 Kor 12,21).

Pogledajte drugu polovicu ovoga retka. Čak ni glava ne može reći drugom udu: "Ne trebaš mi." Kakva nevjerojatna izjava! Pavao nam govori: "Krist nikada nijednom udu svoga tijela neće reći: 'Ne trebam te.'" Naša glava se spremno povezuje sa svima nama. Štoviše, on kaže da smo svi mi važni, čak potrebni da bi njegovo tijelo funkcioniralo.

Ovo je posebno istina za udove koji su izudarani i povrijeđeni. Pavao naglašava: "Štoviše, najpotrebniji su oni udovi koji se čine najslabiji" (1 Kor 12,22). Apostol zatim dodaje: "I najvećim poštovanjem okružujemo one udove tijela koje smatramo za najneuglednije" (1 Kor 12,23). Govori o onima u Kristovu tijelu koji su nevidljivi, skriveni, nepoznati. U očima Božjim ti udovi imaju veću čast i apsolutno su potrebni da bi njegovo tijelo funkcioniralo.

Ovaj odlomak sadrži duboko značenje za sve nas. Pavao nam govori: "Nije važno kako možda jadno o sebi mislite. Možda mislite da kao kršćanin niste za ništa sposobni, ali sam Gospodin kaže: 'Trebam te. Ti nisi samo jedan važan ud moga tijela, nego vitalan i neophodan da bi ono funkcioniralo.'"

Kao važni udovi Kristova tijela, vjernici se trebaju dići i poduzeti ozbiljnu akciju protiv sotonskih napada na druge vjernike. Nevjerojatno, ali ovu zapovijed zanemaruju mnogi kršćani. Kad vidimo nekog vjernika u boli, želimo ponuditi utjehu, što je čin svete ljubavi. Ali to nije dovoljno! Svaki vjernik treba u Isusovo ime svezati sotonu i baciti ga u krajnju tamu. To je znak da smo istinski ud tijela.