ZVUCI POBJEDE

Kad smo započeli s crkvom Time Square 1987. godine, brzo smo shvatili da služimo u Korintu modernog vremena, jednom od najnemoralnijih područja u svijetu u novozavjetna vremena. Zbog toga smo morali propovijedati snažnu poruku koja će osvjedočiti i probuditi srca. Kad smo tek otvorili vrata, naša su bogoslužja posjećivali mnogi kršćani koji su radili u zabavljačkoj industriji u kazalištu, na televiziji i filmu. Neki su odabrali ostati u svojim karijerama koje su jasno obeščašćivale Gospodina.
Pitali smo se možemo li evangelizirati nespašene ljude iz šoubiznisa ako su naši vlastiti članovi zajednice još uvijek uključeni u nedolične aspekte tog posla. I tako smo propovijedali poruku "odvojenosti" i Gospodin se počeo baviti ljudima. Mnogi su ostavili svoje unosne karijere u šoubiznisu i Bog ih je čudnovato blagoslovio. "Iziđite između njih i odvojite se – veli Gospodin" (2 Kor 6,17).
Otkrili smo da je Bog u crkvi Times Square čuvao sveti ostatak za sebe, ljude koji su voljeli njegovu Riječ. Na svakom bogoslužju ljudi su sjedili poput gladnih ptičica, široko otvorenih usta za hranu. Kasnije su odnosili kući vrpce s propovijedima da ih slušaju. Naša crkva je iskusila duh pokajanja, gorljivost za poslušnošću i spremnost za suobličavanje s Riječju Božjom.
Kako smo svi dolazili pod silu i vlast Riječi Božje, kako propovjednici tako i svi ostali, naša su bogoslužja bila ispunjena s još više suza pokajanja. Svetište je bilo ispunjeno zvukom pobjede, radosti i veselja. Bila je velika radost jer smo počeli razumijevati veliku istinu Riječi Božje.
Naučili smo da Bog – kako bismo zadržali radost Gospodnju u njegovu narodu – poziva na još dublje djelo u našim životima.