ISTINSKA SNAGA

Kao narod Božji, ne možemo ići naprijed u puninu u Kristu ako se sve više ne odvajamo od duha ovoga svijeta. Ako ne postajemo sve nebeskijeg uma i sve manje prikačeni za svjetovna zadovoljstva koja nas okružuju, ostat ćemo bez radosti našega spasenja. Žalosna je istina da mnogi vjernici nisu u stanju uživati u svome spasenju jer zanemaruju poslušnost Riječi Božjoj. Poslušnost njegovoj Riječi je mjesto gdje započinju blagoslov i radost.
Izrael nije htio izgubiti svoj veliki duh radosti te su se ponovno okupili da bi poslušali Boga u vezi s tom stvari: "Rod se Izraelov odvojio od svih tuđinaca: pristupili su i ispovijedali svoje grijehe" (Neh 9,2).
Nisu se promijenile Izraelove okolnosti i kušnje – Bog je promijenio njih. Nehemija je podsjetio radosne Izraelce kako se Bog brinuo za njihove praočeve u pustinji. Gospodin je na njih izlio mnogostruko milosrđe. Učio ih je svojim Duhom i vodio oblakom i stupom od ognja. Nadnaravno im je osigurao manu i vodu. I, čudom, nije dopustio da se njihova odjeća ili cipele potroše (vidi Neh 9,19-21).
Isto tako i danas, Bog je obećao izliti to isto milosrđe na svoj narod. Usred naših nevolja moramo tiho poći k Božjoj Riječi i moliti da Duh Sveti to zapiše na naše srce. Na taj način počinjemo ulaziti na mjesto njegova odmora i mira.
Kako održavamo radost Gospodnju? Na isti način kako smo održavali njegovu radost na početku: volimo, cijenimo i gladujmo za njegovom Riječi. I neprestano hodajmo u poslušnosti snagom Duha Svetog. Jedino nas radost Gospodnja snabdijeva istinskom snagom.