VJERUJ MU ZA VEĆE STVARI by Gary Wilkerson

Nedavno sam razgovarao s jednim pastorom iz Irske koji mi je ispričao o svojim strahovima u vezi s dolazećom godinom. Dok je gledao nevolje na horizontu, volim što je citirao Hebrejima 11,1. Jeste li ikada to pročitali? Tu kaže: "Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo." A zatim mi je rekao: "Gary, znaš, strah je da se stvari kojima se nadaš neće dogoditi. Je li tako? I da će stvari koje ne vidimo ostati nevidljive. To je ono što je strah. To uvjerenje je u tebi. Misliš da se ono čemu se nadaš nikada neće dogoditi. To je strah i to je prepreka onome što Bog želi učiniti u tvom životu."

Želim vas moliti da danas, prije nego ovaj dan završi, tražite Boga da vas uvede u takav savez sa sobom da njegova savršena ljubav, njegovo djelo milosti za vas, izbaci sav strah. Neki od vas mislite da kad primite savršenu ljubav, nikada se više nećete bojati. Ne! Njegova savršena ljubav – a njegova ljubav je jedina savršena ljubav koja postoji – ulazi u vaše srce. Ljubljeni ste, prihvaćeni ste, ne treba vam nikakav idol da biste se osjećali dobro u vezi sa sobom. Jednom kad se to dogodi te odložite svoju vlastiti plan, jedino što vam ostaje jesu obećanja Božja za vaš život. Aleluja – to je dobra vijest!

U Postanku 15,7 vidimo da je Bog izveo Abrama iz Ura Kaldejskog i dao mu obećanje "zemlje u posjed". Abram je pred sobom imao dugačko putovanje, ali imao je obećanje Božje!

Prijatelji moji, kad imate obećanje Božje, vrijedno je putovati. Kad imate obećanje Božje, on govori: "Dođi, brate! Dođi sestro! Dođi, kćeri! Dođi, sine! Vjeruj mi! Imaj vjere!"

Ako nikada prije niste imali vjeru, imajte vjeru u njega ove godine. Ako ste imali vjeru, povećajte svoju vjeru ove godine. Ako ste vjerovali Bogu za velike stvari, vjerujte mu za veće.