NEDOSTATAK POBJEDE

Jedna od najvećih tragedija ove generacije – i jedna od Božjih najvećih žalosti – je da toliki kršćani nisu stvarno sretni! Nedostatak pobjede u Kristu je strašan! Toliki su vrući, a onda iznenada hladni. Jedan tjedan su visoko gore, drugi nisko dolje. Ne mogu se nositi sa strahom. Depresija ih gazi poput valjka.

Neki brakovi su vrući i hladni. Jedan dan s mužem i ženom sve je dobro, a sljedećega su jadni. Neke dane čak ne mogu ni razgovarati jedan s drugim. Misle: "Pa, tako valjda brak mora biti. Ne možeš očekivati biti sretan i voljen sve vrijeme!"

Pavao upozorava kršćane da "umaknu iz mreže đavla koji ih žive drži u ropstvu da vrše njegovu volju" (2 Tim 2,26). Ovo savršeno opisuje mnoge kršćane. Sotona ulazi i izlazi iz njihovih života kako mu je volja! Oni nemaju snagu ni vlast da ga zaustave na vratima svoga srca.

Neki od vas koji ovo čitate možda ste uhvaćeni u đavolsku zamku. Pavao je rekao da je to zato jer se opirete (vidi 2 Tim 2,26). "Opirati se" znači da ste se stavili u položaj da budete uhvaćeni u zamku. Odbijate Božji način izbavljenja i pobjede. Opirete se njegovu načinu – i uspostavljate vlastiti. Zbog toga ste uhvaćen u zamku!

Toliki nisu upoznali pobjedu u Kristu! Međutim, je li za to Krist umro? Da podigne djecu koja su pod silom đavolje volje? "Dajte svoje srce Isusu, a svoju volju đavolu." Je li to kršćansko svjedočanstvo svijetu? Nikada!

Svoju nesretnost možete kriviti zbog jadnog zdravlja, nerazumijevanja ili nebrižnog supružnika, šefa ili prijatelja. Zapravo, možete bacati krivicu na što god hoćete. Ali istina je kako nema isprike za kršćanina da živi poput roba đavlu. Ako đavao igra na kartu vaših emocija i sve ste gore, a ne bolje; ako vaši problemi postaju veći; ako se strah povećava, radost nestaje i uvlači se žalost – to znači da ste sužanj neprijatelju svoje duše i da on manipulira vama!

Morate prepoznati zamku u koju ste upali i tražiti da budete oslobođeni. Ako služite Gospodinu više od nekoliko mjeseci, trebali biste dnevno rasti u milosti i spoznaji Isusa. Vaše duhovne pobjede trebale bi biti divne. Trebali biste biti sigurni u njegovu neprestanu nazočnost.