SADAŠNJA SILA USKRSNUĆA

On koji je pobijedio smrt ima svu silu – i nema većeg dokaza Kristove sile na zemlji od te da je ustao iz mrtvih. "Jer kao što Otac uskrisuje mrtvace i vraća im život, tako i Sin vraća život komu hoće" (Iv 5,21). Isus je jasno tvrdio da ima silu nad smrću. Čak je rekao o sebi: "Ja sam uskrsnuće i život" (Iv 11,25) i to je dokazao!

Vjerujemo li doista Isusovim riječima? On kaže: "Zaista, zaista, kažem vam, tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima vječni život. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život. Jer kao što Otac ima život u sebi, tako je i Sinu dao da ima život u sebi" (Iv 5,25-26).

Isus ne govori samo o konačnom uskrsnuću; on govori o svojoj sadašnjoj sili uskrsnuća svih koji su umrli – svojoj sadašnjoj sili da nas preplavi svojim životom. Vidite, svi mi imamo tajno groblje u svojim životima, nekoga ili nešto što smo jednom davno predali. Pokopali smo to i urezali na njegovu nadgrobnom spomeniku datum njegove smrti.

Jedna naša draga poznanica ispričala nam je kako je išla na promociju svojeg djeteta. Pored sve rodbine koja je bila nazočna, i njezin bivši muž (koji ju je ostavio godinama ranije zbog druge žene) trebao je biti ondje. Taj brak bio je izvan mogućnosti uskrsnuća, s obzirom da je druga žena sad bila njegova supruga. Međutim, Bog je učinio da naša prijateljica ode na grob tog braka i moli za njegovo spasenje – i spasenje njegove žene! Ova žena nije digla ruke od duhovno mrtvih.

I druga draga sestra u Kristu ima muža koji ju je napustio godinama ranije. Čovjek je sad izgubljen u dubokom grijehu. Gdje je jednom bio dobar brak, sad stoji nadgrobni spomenik. I ona je naučila da Isus nikada ne diže ruke od mrtvih. Ne radi se o tome da želi muža natrag (on se najvjerojatnije doista nikada neće vratiti), naprotiv, ona želi da on uskrsne iz smrti grijeha. Ona ne odustaje od mrtvoga, jer služimo Bogu sa sadašnjom silom uskrsnuća!