NOVA BUDUĆNOST by Nicky Cruz

Kad sam se predao Bogu, nisam mu imao što dati osim svoga srca. Bio sam drzak i neobrazovan kriminalac. Dijete s ulice. 

Kako bih ispravio život te se maknuo iz New Yorka i života u bandi, otišao sam u biblijsku školu u Kaliforniji. Iako sam bio u biblijskom koledžu, nikada me nije zanimalo da postanem propovjednik ili evanđelist. S mojim teškim španjolskim akcentom, nisam mogao zamisliti kako bi me Bog pozvao da to radim. Zapravo, nisam mogao zamisliti da bi me za išta mogao upotrijebiti. Kakvo je dobro bilo u meni? Kakvo bih dobro mogao raditi za Boga? Bio sam zbunjen i izgubljen.

Jedne noći bio sam u svojoj sobi, osjećajući se izgubljeniji i osamljeniji nego ikad. Ležeći na podu i zureći u plafon, počeo sam moliti: "Bože, zašto moram toliko trpjeti? Što želiš da učinim? Ljubim te, Bože, ali ne znam što želiš od mene! Molim te, daj mi neko vodstvo i mir. Molim te, pokaži mi što želiš!"

Satima sam ležao na podu vruće moleći Boga da prekine svoju šutnju. Iznenada sam osjetio jedan nevjerojatan mir u svom duhu. Došao je na mene poput vala. Zatvorio sam oči i duboko udahnuo. Mogao sam osjetiti Božju nazočnost i kako mi govori u srcu: "Nicky", rekao je mom duhu, "sine moj, ne brini se. Nisam te zaboravio. Doveo sam te na ovo mjesto s jednom namjerom. Odvojio sam te od prijatelja i tvoje prošlosti i sad ti dajem novu budućnost. Nicky, imam planove za tebe. Potrebno je da mi vjeruješ. Podići ću te kao evanđelista. Upotrijebit ću te da dotakneš živote mladih ljudi. Ali moraš imati vjeru. Nikada te neću ostaviti. Uvijek ću biti pored tebe." 

Rekao sam Bogu koliko ga ljubim i koliko mu želim služiti. Ali što sam više govorio, više sam osjećao da mi govori: "Samo se uzdaj u mene, Nicky. Ostani vjeran i pokazat ću ti što želim da učiniš. Trebaš slušati i slijediti kad vodim."
__________
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.