PRISJEĆAJUĆI SE BOŽJIH RANIJIH BLAGODATI

Ništa učinkovitije ne pridonosi našem poticaju da hrabro dođemo do prijestolja milosti kao prisjećanje ranijih Božjih blagodati.

Naša bi vjera podlegla pod nedaćama, a žalost bi ugušila naša srca da nismo poučeni da vjerujemo iz iskustava iz prošlosti. To nam pomaže da vjerujemo da će Bog čuti molitve svoga naroda i da će i sada i ubuduće činiti što je suosjećajno činio i u prošlosti.

Što je Bog za vas učinio u prošlosti? Što se može reći o vašem hodu s njim u prošlim godinama? Nije li održao svoju riječ? Je li ikada nije održao svoju riječ?

"Zar nas nećeš opet oživiti, da se narod tvoj raduje u tebi?" (Ps 85,6).

Ovo je moja molitva: "Gospodine, učini to ponovno! Probuđenje? Učini ti ponovno! Snaga i osvježenje Duha Svetog? Gospodine, učini to ponovo! Čuda u prošlosti? Gospodine, učini to ponovno!"

Vratite se čitavim putem do Zakona i čujte što je otkriveno o Božjoj naravi: "Jahve prođe ispred njega te se javi: 'Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup …'" (Izl 34,6-7).

To je ono što je Bog bio, jest i bit će! Bog vas je dovde sačuvao; zašto bi se onda sad okrenuo od vas?

Blagoslovljen onaj tko se uzda u Gospodina!