ISKUSTVO NASPRAM PISMA

Pročitao sam izjavu koju je prije više od sto pedeset godina zapisao misionar George Bowen:

"SVA LJUDSKA ISKUSTVA KRŠĆANA MORAJU BITI TESTIRANA PISMOM."

On je, primjerice, govorio: Podnose li naši najdublji strahovi test Pisma? Podnosi li naša nestalna vjera test Pisma? Postoji li ikakav oblik sumnje koji podnosi isti test?

Kad okolnosti postanu nepodnošljive i sumnje ulaze u naša srca, zbog teških iskustava skloni smo ih opravdavati. Doživljavamo bol, raznovrsne nevolje i testiranja koja satiru. Pitanje je kako reagiramo na sve to. Podnosi li naša reakcija test Pisma?

S čime se danas suočavate u svom životu? S financijskim problemima? Nezaposlenošću? Lošim zdravljem? Napadima tjeskobe? Kako se baviti s tim? Je li vaša sadašnja reakcija u skladu s Pismom?

Primjerice, Pismo kaže: "Onaj koji sumnja sličan je morskom valovlju." Prelazite li preko ovog retka Pisma i nastavljate sumnjati zbog strašnih iskustava?

Ja sam mnogo puta sumnjao kad se moje iskustvo činilo beznadnim, ali sve više i više uzdam se u Duha Svetog da će moje iskustvo podnijeti test Pisma. Pismo vrijedi više od svakog iskustva.

Neka nam Bog pomogne da testiramo naše osjećaje Riječju Božjom. Pitajte sami sebe: "Je li ova reakcija biblijska? Jesu li moje emocije u skladu s Riječju? Ako ne, molite za snagu da to priznate i promijenite.

Ostanite u vjeri!