RADUJTE SE U GOSPODINU I BUDITE SRETNI!

U Judinoj knjizi čitamo o budućem vremenu tako pokvarenom i opakom da će Bog doći sa svojih deset tisuća svetih da obave sud za sva bezbožna djela. Juda proriče da će ljudi biti predani svojim prljavim požudama, da će postati izrugivači, puni požude, "što pjene svojim vlastitim sramotama" (Jd 13). Ti će tvoriti društvo pokvarenih preljubnika koji idu za "drugovrsnim tijelom", misleći ovdje na pošast homoseksualizma.

 

Danas Amerika nije jedina nacija koja odbacuje sve moralne granice. Srozavanje morala nalazi se širom svijeta i postaje vrlo očito da sotona pokušava povratiti gadost pakla na čovječanstvo. Vrijeme je, upozoreni smo u Pismu, kad će đavao nastojati prevariti i izabrane Božje.

 

Juda je unaprijed gledao na ta strašna, zla vremena, i vidio nešto drugo, nešto vrlo nadahnjujuće i čudesno. Usred svega tog nemorala i poniženja, vidio je narod "posvećen od Boga Oca i čuvan za Isusa Krista" (Jd 1).

 

Bez obzira koliko će ovaj svijet postati pokvaren u danima koji su pred nama – bez obzira koliko će medij, televizija i filmovi postati đavolski, bez obzira koliko će se štovanje đavla povećati, bez obzira kako daleko će homoseksualne snage progurati svoj program u društvu, bez obzira hoda li i sam đavao našim ulicama – Bog će sačuvati svoju djecu. On će za sebe sačuvati posvećen, svet narod. On će ga sačuvati od Zloga i postat će jak u vjeri i štovanju, dok će bezbožni ići prema uništenju.

 

Čujte riječ Gospodnju: "A sam Bog, izvor mira, neka vas potpuno posveti! I neka se cijelo vaše biće – duh, duša i tijelo – sačuva besprijekorno za dolazak Gospodina našega Isusa Krista. Vjeran je onaj koji vas je pozvao: on će to i učiniti" (1 Sol 5,23-24).

 

David je rekao: "…živjet ćeš dovijeka … jer Gospod … pobožnika svojih ne ostavlja" (Ps 37,27-28). "O Jahve, ti ćeš bdjeti nad nama, od naraštaja ovog čuvat nas svagda, pa nek se okolo vrzu zlotvori" (Ps 12,8-9).

 

Neka ova molitva apostola Pavla bude i vaša i moja u ova zla, teška vremena pred nama: "Gospodin će me izbaviti od svakoga opakog pothvata i sačuvat će me za svoje, nebesko, kraljevstvo" (2 Tim 4,18).

 

Radujte se! Bog se zavjetovao da će sačuvati i održati one koji se potpuno pouzdaju u njega.