BOG VAS BLAGOSLOVIO I SAČUVAO U MIRU!

Duh Sveti me potakao da čitam Izlazak 12 koji sadrži izvješće o Izraelovom izbavljenju iz Egipta.

 

Vrata svakoga izraelskog doma, oba dovratnika i nadvratnik, bili su poškropljeni janjetovom krvi. Bilo je to za zaštitu naroda Božjeg od anđela smrti koji je prolazio zemljom. Kad je došao taj dan, mnoštvo je Izraelaca izašlo iz ropstva; pored šesto tisuća muškaraca tu su bili i žene i djeca. "Točno onoga dana – sve čete Jahvine iziđoše iz zemlje egipatske" (Izl 12,41).

 

U sljedećem poglavlju zastao sam kod 3. retka koji glasi: "Jer vas Jahve izbavi odande svojom jakom mišicom" (Izl 13,3). Božji je narod bio izbavljen jedino snagom Gospodnjom; nikakvim ljudskim sredstvima.

 

David izjavljuje: "Taj Bog me snagom opasuje i s moga puta pogibelj uklanja … On pruži s neba ruku i mene prihvati, iz silnih voda on me izbavi. Od protivnika moćnog mene oslobodi, od dušmana mojih jačih od mene … On je štit svima, samo on, koji se k njemu utječu" (2 Sam 22,33.17.18.31).

 

Naša vjera i snaga mogu oslabiti, ali za naša razdoblja slabosti Bog nam je dao čudesna obećanja da nas obnovi i osnaži:

 

  • "Ti me opasa snagom za borbu" (2 Sam 22,40).
  • "Nemoćni se snagom opasuju" (1 Sam 2,4).
  • "Jahve narodu svom daje jakost, Jahve narod svoj mirom blagoslivlje" (Ps 29,11).
  • "Bog Izraelov daje moć i silu narodu svojemu. Blagoslovljen Bog" (Ps 68,36).
  • "Ne zabaci me u starosti … Ići ću u snazi Jahve Gospoda" (Ps 71,9.16).
  • "Blažen čovjek kojemu je snaga u tebi … (Oni) hode od snage do snage; svatko će se od njih pojaviti pred Bogom na Sionu" (Ps 84,5.7).

Ljubljeni, vjerujete li da je naš Bog jak? Ako je jak, nikakva se sila ne može pred njim održati. Zbog toga, predajte sve u njegovu moćnu ruku snage i vlasti. On će stvoriti put. A više od svega, vjerujte ovoj riječi: "Kad sam te zazvao, uslišio si me, dušu si moju pokrijepio" (Ps 138,3).

 

Bog vas blagoslovio.