BOŽJA NEVJEROJATNA PONUDA MILOSRĐA

Ovih se dana mnogo govori o strašnom stanju našega svijeta. Nacija za nacijom je u problemu, na rubu ekonomske katastrofe. Međutim, usred svega straha i muke, Bog još uvijek ljubi i spašava izgubljene duše.
Njegovo čudnovato djelo spasenja nikada se ne mijenja – na njega ne utječe ekonomija. Njegov Sveti Duh koji poziva i osvjedočuje nije spriječen nikakvim stanjem na Wall Streetu ili posrnulim globalnim financijama. Božja spasonosna sila nikada nije ograničena smanjenjem bankovnih računa.
Činjenica je da naš Gospodin nikada ne ispravlja svoja obećanja. Ona su uvijek "da i amen" u sva vremena i u svakoj prilici (vidi 2 Kor 1,20). Bog nije obećao da će ispuniti sve naše potrebe osim kad smo nezaposleni. I nije obećao da će biti Jahve Jire, naš skrbnik, osim kad ekonomska vremena postanu zastrašujuća.
Obećanja našega Gospodina nikada se ne mijenjaju! A to uključuje i njegovo obećanje o spasenju izgubljenih. Kad nam je Bog zapovjedio da idemo u sav svijet da zadobijemo izgubljene, on nije uključio klauzulu izuzeća. Nije rekao: "Propovijedajte evanđelje moga Sina Isusa Krista svim nacijama – osim u teška vremena." I nikada nije rekao: "Vjerujte za spasenje mnogih – osim kad je veliko potresanje u svijetu."
Hvala Bogu, on nikada nije rekao da je svijet previše pokvaren, previše otvrdnuo, previše predan požudi, da bi bio dosegnut njegovom Radosnom vijesti. Ni u koje vrijeme u povijesti Gospodin nije ograničio svoje nježno milosrđe – i nikada neće. Upravo sada, Amerika i ostatak svijeta još uvijek mogu biti pošteđeni kazne – bude li pravo pokajanje. Svakako, takvo pokajanje zahtijevat će veliku poniznost i masovni povratak Gospodinu. Ali naš Bog nikada nije opozvao svoju nevjerojatnu ponudu milosrđa.