petak, ožujka 10, 2017

"OVDJE NITKO NE SJAJI!"

Iako naša organizacija koristi mnoge moderne metode visoke tehnologije, ne primamo naše vodstvo od tih "instrumenata službe". Mi provodimo vrijeme na koljenima, tražeći Gospodina za vodstvo u svakom području službe.
Danas su "eksperti" preuzeli uzde crkve. Grijeh se promatra kroz psihološke termine i naziva se bolešću. Proroci svetosti nadomješteni su psiholozima, socijalni radnici izbacuju posljednji žargon, a oltari su nadomješteni prostorijama za savjetovanje. Isus je zbačen s prijestolja, a podignut je Freud.
Prije mnogo godina,â Bog me vodio da započnem službu za ovisnike o drogi i alkoholu. Bez novca i bez priručnika – jedino s potpunim oslanjanjem na Duha Svetog – objesili smo znak na naš ured koji je glasio: "OVDJE NITKO NE SJAJI – OSIM DUHA SVETOG!" Tijekom bogoslužja u kapeli, molili smo: "Gospodine, naša pomoć nije u psihologiji, nego u Duhu Svetom. Ne možemo raditi na glavi ako ti ne promijeniš srce."
Nicky Cruz, jedan od prvih članova bandi koje smo susreli u gradu New Yorku, bio je ubojica u srcu. Jedan psihijatar zainteresirao se za njegov slučaj i nakon što je cijeli dan proveo s njim, zaključio je da je Nicky nepopravljiv, beznadan. (Nicky se veselio u zbunjivanju "liječnikâ glave".)
Međutim, Isus je imao planove za Nickyja! Krist je kod oltara u pet minuta obavio što eksperti nisu mogli učiniti. Bog je poslao strelicu ravno u njegovo srce, strelicu istine koja je povikala: "Nicky, Isus te ljubi!"
U trenutku, Nickyjevo kameno srce bilo je zamijenjeno mesnim srcem. Plakao je i grlio sve oko sebe kad je nadnaravno bio promijenjen silom Božjom. Nakon što su ga eksperti društva otpisali!
Tijekom ovih prošli godina, s uzbunom sam promatrao kako crkva polako, ali sigurno, zbacuje Krista s prijestolja i na prijestolje postavlja mudrost ovoga svijeta. Ali još jednom Isus mora postali sila iza naroda Božjeg.