BOG IMA KONTROLU

"Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano … To je baština slugu Jahvinih, to im je pobjeda od mene – riječ je Jahvina" (Iz 54,17). Ništa što sotona pokušava kako bi vas oborio jednostavno neće uspjeti! Ono veliko vatreno oružje upereno u vas rastalit će se u nazočnosti Gospodnjoj.

U izvornom hebrejskom ovaj redak glasi: "Nikakav plan, nikakav instrument uništenja, nikakva sotonsko topništvo neće te potisnuti niti prijeći preko tebe, nego će biti eliminirano." Bog je obećao da će razbiti sotonski napad na vas. Nagrada onih koji ga marljivo traže je privilegij da su sjajni pobjednici. "U svemu ovom sjajno pobjeđujemo po onome koji nas je ljubio" (Rim 8,37).

365 godina Henok je odbijao svaku goruću strelicu. Živio je u potpunoj pobjedi do svoga posljednjeg daha. Nije otpuzao niti odšepao – otišao je u sjaju života i slave! "Vjerom je Henok prenesen tako da nije vidio smrti; i više se ne nađe, jer ga Bog bijaše prenio. Prije, naime, nego bijaše prenesen, primiti svjedočanstvo da je ugodio Bogu" (Heb 11,5).

"Na pravednosti ćeš biti zasnovana; bit ćeš daleko od nasilja, jer se nećeš bojati, i od užasa, jer ti se neće primaći. Gle, oni će se zacijelo pribirati, ali to neće potjecati od mene; tko se protiv tebe bude pribirao, zbog tebe će pasti" (Iz 54,14-15). Gdje je pravednost, tamo je mir. Bit ćete izbavljeni od nasilja i straha, jer neće biti nikakve štete onima koji hodaju u pravednosti. "Ja sam stvorio … zatornika da uništava" (Iz 5416). Čak je i "zatornik" pod Gospodnjom kontrolom. Bog ima kontrolu nad svim oružjem za uništenje. Naša sigurnost je u našoj pravednosti, u hodanju s Isusom, i ne smijemo se bojati apsolutno ničega!