POD NAPADOM

Kad ste pod napadom neprijateljeva duha obeshrabrenja, nećete imati volje za molitvu. Ali još uvijek morate odlaziti na tajno mjesto i biti u Isusovoj nazočnosti. Ne brinite se oko pokušaja da izmolite izlaz iz svog očaja. To je vrijeme za Duha Božjeg da dođe i radi u vama te da vas podigne iz jame.

Kad idete Gospodinu, budite iskreni s njim u vezi sa svojom slabošću i bespomoćnošću. Recite mu: "Isuse, suh sam. Nije mi preostala nikakva snaga. Ako ikada uspijem izaći iz ove potištenosti, to ćeš ti morati učiniti."

U takva jadna vremena, Gospodin je vrlo strpljiv s nama. On ne očekuje da se snažno i gorljivo trudimo moliti. On zna naše stanje i suosjeća s nama. Samo sjedite u njegovoj nazočnosti i uzdajte se u njegova Duh da će učiniti u vama ono za što je poslan. Bez obzira kako ste nisko oboreni, on vas nikada neće ostaviti!

Mi zamišljamo da svaki put kad iznevjerimo Gospodina, Duh Sveti odleti poput ptice jer je ožalošćen. Ali kako bi me Duh Božji mogao napustiti kad ga najviše trebam? Ako me ostavi svaki put kad iznevjerim te padnem u duboko obeshrabrenje, kako može biti moj Utješitelj?

Isus nam je obećao: "Ja ću moliti Oca, i dat će vam drugog Utješitelja koji će ostati s vama zauvijek … Neću vas ostaviti siročad. Vratit ću se k vama" (Iv 14,16.18).

Kad se đavolji težak duh obeshrabrenja spusti nad vaš život, možete biti tako izvan sebe da nećete moći ni šapćući izreći molitvu. Ali ako je i tako, možete razgovarati s Isusom u svome duhu. Samo mu blago recite: "Gospodine, pomogni mi. Ovaj napad je previše za mene. Ne mogu ništa učiniti osim sjediti s vjerom. Pouzdajem se da će tvoj Duh to istjerati iz mene."