POZDRAV U DRAGOCJENO IME NAŠEGA GOSPODINA ISUSA!

Sljedeću riječ primio sam od Duha Svetoga. Ona je za one kojima je potreban odgovor na molitvu, kojima je potrebna pomoć u vrijeme nevolje i koji su spremni i voljni ganuti srce Božje prema njegovoj Riječi:

1. Zgrabite obećanje saveza u Psalmu 46,2: "Bog nam je zaklon i u tvrđa, pomoćnik spreman u nevolji." Ovaj izraz "spreman" znači uvijek na raspolaganju, smjesta dostupan. Vjera mora počivati u sigurnosti da Duh Božji prebiva u vama sve sate dana i noći, neprestano. A s obzirom da se nastanio u vama, on čuje svaku misao molitve i vapaja. Znamo da ako nas čuje, odgovorit će na naše prošnje. Doista, Duh Sveti pokrenut će nebo i zemlju za svako dijete Božje koje si uzima vrijeme da izlijeva svoje srce Ocu bez žurbe, bez jurnjave, u njegovoj nazočnosti.

2. Pročitajte Psalam 62,6-8 i vjerujte mu. To je Davidova molitva koja je dotakla srce Božje. David je u biti rekao: "Čekajte samo na Boga. Ne očekujte pomoć iz drugog izvora. Samo on mora biti vaš izvor, vaša jedina nada i obrana. Samo vas on može snabdjeti snagom da nastavite ići naprijed dok ne dođe vaš odgovor."

Kad potpuno postanete ovisni samo o Gospodinu – kad prestanete tražiti čovjeka za pomoć i počnete se pouzdavati u Boga za nadnaravno – ništa vas neće moći uzdrmati. Ništa vas neće moći baciti u nespokojstvo očaja. David je izjavio: "Neću se pokolebati" (Ps 62,7).

3. Ovdje je bit svega toga, tajna pobjedničke molitve koju je svaki sveti kroz povijest naučio: IZLIJEVANJE SRCA PRED GOSPODINOM. "U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište" (Ps 62,9). Ana je naš primjer. Očajna zbog djeteta, ona je "izlijevala" svoju dušu Gospodinu. I, kaže Pismo, "lice joj nije više bilo tužno kao prije" (1 Sam 1,18).

Bog će uslišati i odgovoriti vam kad vidi da ste voljni isključiti na neko vrijeme sve svjetovne glasove. Do mile volje vapite, izlijevajte svoju dušu pred njim, vjerujte mu i on će vam odgovoriti. Došlo je vrijeme za slomljenost pred Gospodinom, za vjeru rođenu iz skrušena posredovanja. Slijedite ove biblijske putove i Bog će vas uslišati i odgovoriti vam.