SJEĆAJUĆI SE DAVID WILKERSONA

"A David je umro pošto je svoj život proveo služeći Bogu" (Dj 13,36).

U srijedu popodne moj otac, David Wilkerson, preminuo je u automobilskoj nesreći. Tugujemo nad gubitkom ljubljenog oca, vjernog muža i svetog čovjeka Božjeg. I moja majka Gwen, njegova žena 57 godina, bila je u automobilu, ali rečeno nam je da će se potpuno oporaviti.

Tatinih šezdeset i nešto godina službe utjecalo je na živote onih najbližih oko njega kao i na živote milijuna širom svijeta. Danas osjećamo osobni gubitak, ali se u isto vrijeme radujemo znajući da je tata živio život do sve punine, poslušan i odan Bogu te radikalno ljubeći Isusa.

Bio je poznat po svojoj bezgraničnoj vjeri. Vjerovao je da Bog može promijeniti živote članova bandi i preobraziti najjadnije ovisnike o drogi. Vjerovao je da se u srcu Times Squarea u gradu New Yorku može lansirati dinamična crkva. Vjerovao je da on može biti čovjek koji ljubi svoju ženu i djecu. I to je činio.

Tata nije bio od fanfara, povlađivanja i ceremonija. Odbijao je pozive da se susretne sa svjetskim vođama, ali dao bi sve što je imao da pomogne jadnom siročiću ili udovici u nevolji.

Poput kralja Davida iz starih vremena, tata je izvršavao Božje naume u svojoj generaciji. Propovijedao je s nekompromisnom strašću i beskrajnim milosrđem. Pisao je sa zapanjujuće snažnom oštroumnošću, jasnoćom i osvjedočenjem. Svoju trku trčao je dobro, a kad je posao završio, pozvan je bio kući.

Ne mislim da bi se moj otac dobro umirovio. Ne mislim da je on bio od onih koji bi sjedio u stolici za ljuljanje i razmišljao o prošlim vremenima. Vjerujem da ga je Isus, znajući to, milostivo pozvao kući.

Tatino posljednje poslanje na zemlji bilo je da bude zaštitnik najsiromašnijih među siromašnima – da se brine za gladnu djecu, udovice i siročad u Sjedinjenim Državama i siromašnim zemljama, te da im pomaže. Nakon osnivanja Teen Challengea, World Challengea i crkve Times Square, htio je hraniti izgladnjelu djecu u najsiromašnijim zemljama na svijetu. Danas služba Please Pass the Bread (Molim, dodaj kruh) spašava tisuće djece kroz 56 centara u 8 država.

Poput kralja Davida iz starih vremena, nakon što je život proveo služeći Bogu, umro je. Znam da kad bi danas bio u stanju ohrabriti vas svojim riječima, pozvao bi vas da sve svoje date Isusu, da duboko ljubite Boga i da se potrošite za potrebe drugih.

Djela koja je započeo nadživjela su ga. Svi možemo posvjedočiti njegov utjecaj na nas – ne samo kroz njegovo propovijedanje, pisanje i osnivanje službi koje mijenjaju svijet, nego kroz njegovu ljubav, odanost, suosjećanje i sposobnost da raspiri našu vjeru za veća djela.