ČISTA BOŽJA MILOST

Izaija je imao otkrivenje velike Božje radosti u nama. Prorokovao je: "Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće" (Iz 43,1-2).

Izaija nije govorio o doslovnoj vodi ili vatri. Govorio je o onome kroz što ljudi prolaze duhovno i mentalno. U ono vrijeme, Izrael je bio u ropstvu: njihova voda bile su kušnje, njihova vatra bila su iskušenja, njihove rijeke bila su testiranja. Sve to bili su sotonini pokušaji da uništi i svlada narod Božji.

Izaijine riječi bile su Izraelu poruka čiste milosti. Narod je bio u ropstvu zbog svoje gluposti i ludosti. Ali Bog im je poslao skrušena proroka koji im je rekao: "Bog želi da vam kažem da pripadate njemu."

Upravo sada i vi možete biti usred svojih vlastitih uzburkanih voda. Možda se osjećate svladani testiranjem ili kušnjom koja vam prijeti da će vas progutati.

Iz ovih biblijskih primjera morate razumjeti da Gospodin uvijek ne smiruje vode. On uvijek ne zaustavlja bujicu i uvijek ne gasi vatru.

Ali obećava ovo: "Ja ću proći s tobom kroz sve to. Ova kušnja i ova situacija neće te uništiti. Neće te proždrijeti. Dakle, hodaj dalje. Izaći ćeš na drugoj strani sa mnom pokraj sebe."