RADUJTE SE U GOSPODINU

Naš mir i naše zadovoljstvo uvijek ovise o našem prepuštanju Božjim rukama, bez obzira na okolnosti. Psalmist piše: "Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca" (Ps 37,4).


Ako ste se potpuno prepustili u ruke Božje, onda možete podnijeti svaku tegobu. Želja vašega Oca je da možete ići za svojim svakodnevnim poslovima bez straha i tjeskobe potpuno se pouzdajući u njegovu brigu. Vaše prepuštanje njemu ima vrlo praktičan učinak u vašem životu. Što se više prepuštate Božjoj skrbi i čuvanju, ravnodušniji ćete biti na stanje oko sebe.


Ako ste se prepustili njemu, nećete neprestano pokušavati otkriti sljedeći korak. Nećete se plašiti strašnih vijesti koje se kovitlaju oko vas. Nećete biti svladani kad se sjetite dana pred sobom jer ste svoj život, obitelj i budućnost povjerili u Gospodnje sigurne i drage ruke.


Što mislite, koliko se ovce brinu dok slijede svoga pastira? Uopće se ne brinu jer su se potpuno prepustile da ih on vodi. Isto tako, i mi smo ovce Krista, našega Velikog pastira. Dakle, zašto bismo bili zabrinuti i nemirni u vezi s našim životom i budućnošću? On savršeno zna kako zaštiti i sačuvati svoje stado jer nas vodi s ljubavlju!


U svom vlastitom životu morao sam naučiti pouzdavati se u Boga problem po problem. Razmislite, kako mogu reći da se za sve pouzdajem u Boga ako ne mogu dokazati da se mogu pouzdavati u njega samo za jednu stvar? Puke riječi: "Pouzdajem se potpuno u Gospodina", nisu dovoljne. Moram to iznova i iznova dokazati u svom životu u mnogim područjima i svakodnevnim stvarima.


Mnogi ljudi koji danas žive kažu da se prepuštaju, predaju i pouzdaju jedino kad vide da nema drugog izlaza iz njihove situacije. Ali istinsko prepuštanje koje ugađa Bogu jest učinjeno slobodno i dragovoljno prije nego dođemo izvan sebe. Moramo se ponašati u sporazumu s Gospodinom poput Abrahama koji je dao Bogu svoj život kao prazan ček, dopuštajući njemu da sve ispuni.