TAJNA NAZOČNOSTI BOŽJE

U Psalmu 31 David nas upoznaje s izrazom "tajna tvoje nazočnosti". On piše: "O kako je velika dobrota tvoja koju čuvaš za one koji se tebe boje, koju iskazuješ onima koji se tebi utječu pred sinovima ljudskim! Sakrit ćeš ih u skrovište nazočnosti svoje (u tajnu svoje nazočnosti) od urota ljudskih, sklonit ih u zaklon od jezika svadljiva" (Ps 31,19-20).

David ovdje govori nešto vrlo duboko: "Sva istinska snaga dolazi kad se primičemo bliže Gospodinu. Količina naše snage srazmjerna je našoj blizini Gospodinu." Jednostavno rečeno, što smo bliže Isusu, jači smo. Sva snaga koja nam je potrebna dolazi jedino kroz naš tajni život molitve. Ako se primičemo Kristu, on se primiče nama dajući nam svakodnevno svježu količinu snage. To je tajna njegove nazočnosti!

U Starom zavjetu nazočnost Gospodnja povezivala se s Kovčegom. Izrael je vjerovao da gdje je Kovčeg, tamo je Božja nazočnost. I tako, kad god je narod putovao, nosili su Kovčeg sa sobom. Primjer te vjere u vezi s nazočnošću Gospodnjom s Kovčegom vidimo u 1 Samuelovoj knjizi 4.

Đavao se silno boji Gospodnje nazočnosti u našim životima. On drhti od same pomisli da je jedan vjernik blizu Kristu. I tako, kad vas njegove demonske horde svakodnevno vide na koljenima, u nazočnosti vašega nebeskog Oca, sav pakao viče: "S ovim vjernikom je Bog. On ima božansku nazočnost. Što možemo učiniti protiv njega?"

Zbog toga će sotona učiniti sve u svojoj moći da vam otme nazočnost Gospodnju u vašem životu. To je razlog zašto želi zagnjuriti vašu dušu u sumnju i strah. On želi iz vas izvući svu snagu! I iskoristit će sve što može, čak i "dobre" stvari, da vas zadrži da ne provodite vrijeme nasamo s Isusom. On zna da vas vaše vrijeme s Kristom čini pobjednikom nad strahom i tjeskobom ovoga vremena!