NE BOJTE SE! USREDOTOČITE SVOJE MISLI NA ISUSA!

Pažljivo trebamo slušati upozorenja stražarâ, ali ne smijemo postati opsjednuti njihovim upozorenjima.

Proročke nas poruke trebaju uzbuniti i upozoriti i trebamo obratiti pozornost na svaku pojedinu koja je objavljena i potvrđena u Pismu. U vezi s dolazećom olujom moramo skupiti sve znanje koje možemo da možemo pripremiti svoja srca za razaranje kakvo god ona donese. Ali ne smijemo dopustiti da strah ili tjeskoba proždre naše misli, dominira našim umovima, preuzme naša srca!

Tama definitivno dolazi i sud je na samim našim vratima. Ali kao narod Božji, ne možemo dopustiti da ikakav oblak tame sakrije svjetlo njegovih velikih obećanja ljubavi i milosti prema svome narodu. Trebamo biti dobro obaviješteni riječima Gospodnjim i prorocima, ali ne smijemo toliko razglabati o proročkoj spoznaji da ona preuzme naše živote.

Đavao bi volio da se to dogodi. On zna da ako vas ne može navesti da posumnjate u Riječ Božju u vezi s njegovim sudom, odvest će vas u drugu krajnost natjeravši vas u strašnu muku u vezi s pogibeljnim vremenima. On će vam nastojati oteti svu nadu proždirući vas slutnjama i predosjećajima.

Apostol Pavao nas umiruje u vezi s tim stvarima ovom uputom: "Uostalom, braćo, sve što je čestito, što je dično, što je pravedno, što je nevino, što je ljubezno, što je na dobru glasu, i sve što je kreposno i hvale vrijedno, to neka bude sadržaj vaših misli" (Fil 4,8). On nam govori: "Čuli ste sva upozorenja. Sad jednostavno obratite pozornost na ono što otkriva Riječ Božja i što govore njegovi stražari. Zatim, na kraju, usredotočite sve svoje misli na Isusa i njegovu dobrotu.

Vjerno sam upozoravao da će ubrzo doći gospodarski holokaust i već vidimo da se to događa širom svijeta. Upozoravao sam da će kršćani trpjeti – da će iskusiti velike gubitke i oskudicu. Upravo sada, mnogi dragi sveti širom svijeta podnose nevjerojatno velike nevolje. Ali sva moja snaga i služba nije poglavito usredotočena na te stvari. Ne, najdublji izraz moje duše je da navješćujem ljubav Boga Oca i nježno milosrđe našega Spasitelja Isusa!

Kad dakle noću odlazim u krevet, znam da je On sam u kontroli svega toga. Činim jednostavno ono što je činio i prorok Izaija. Potpuno se pouzdajući u svoga Gospodina, on je stavio svoj um da počiva. Rekao je: "Ti ćeš sačuvati u savršenom miru duh (um) koji se oslanja na tebe, jer se pouzdaje u tebe" (Iz 26,3).