SIGURAN U SVAKOJ SITUACIJI

Biblija kaže: "Bog nam nije dao duh bojažljivosti, već duh snage, ljubavi i trijeznosti" (2 Tim 1,7).

Hoće li se sadašnja recesija pretvoriti u duboku i dugačku depresiju? Je li ovo gospodarska oluja na koju su toliki pastiri i gospodarstvenici upozoravali? Ili je to samo još jedno kratkotrajno podešavanje gospodarstva?

Iskreno, nijedan čovjek na zemlji to ne zna. Gospodarstvenici daju strašne suprotne prognoze, a takozvani "proroci" odašilju raznorazna zbunjujuća upozorenja.

Prije nekoliko godina, pisalo mi je stotine zabrinutih kršćana o proročanstvu koje je govorilo da će većinu Floride preplaviti plimni val. Mnogi kršćani onoga su predviđenog datuma otišli s Floride na takozvani "dopust" – u slučaju da to proročanstvo bude točno. Florida je još tu.

Nitko ne zna kada, kako ili gdje će Bog poslati sud. Vremena i doba u njegovim su rukama. Bog se osobno pozabavio sa mnom u vezi s korištenjem datuma, imena ili mjesta i kad mu nisam bio poslušan, završio sam zapravo špekulirajući umjesto uistinu prorokujući. Svako pravo proročanstvo mora nuditi nadu i utjehu narodu Božjem koji živi po vjeri.

Gdje živite? U području potresa, možda blizu rasjeda? Živite li u predgrađu koje svakim danom izgleda sve nesigurnije? Nemate zalihu hrane? Ni zlatnih poluga ili kovanica da se obranite od inflacije? Ništa na što biste se mogli osloniti ako se gospodarstvo uruši? Ništa od čega biste živjeli ako izgubite posao? Osjećate li se isključeni kad se drugi oko vas hvale svojim planovima za budućnost?

Ne paničarite! Ako vjerujete u Gospodnje obećanje zaštite, imate sve što vam je potrebno. Svako dijete Božje ima čvrst ugovor preživljavanja. Što više čitam Isusove riječi, više vjerujem kako on traži naše djetinje pouzdanje u njega da će nas sačuvati u svakoj situaciji.

Moj savjet je ostati na mjestu i prestati slušati glasove koji govore upozorenja protivna Pismu. "Jer Bog nije Bog nereda, nego mira" (1 kor 14,33).

"Ne boj iznenadne strahote ni nagle propasti kad stigne bezbožnike. Jer će ti Jahve biti uzdanje i čuvat će nogu tvoju od zamke" (Izr 3,25-26).