BOŽJI CILJ ZA NAS JE MIR I ODMOR

Božji krajnji cilj za svu njegovu djecu je obilan život. On nikada nije htio da prolazimo kroz život usredotočeni na naše grijehe i neuspjehe. Dobra vijest je da mi služimo Bogu apsolutne ljubavi, Bogu milosti koji želi sve svoje ljubljene dovesti na mjesto daleko iznad svih nemira. Ali ne možemo zauzeti svoje mjesto i sjesti s Kristom na nebu dok se potpuno ne poistovjetimo s njegovom smrti i uskrsnućem.

Bez iskustva smrti na križu ne može doći do proboja u uznesen život. Duh Sveti u nas je stavio spoznaju da ne možemo doista živjeti dok doista ne umremo. Moramo znati da imamo sastanak sa smrću, sudbinu povezanu s križem Kristovim.

Dobro pogledajte gdje smo, sa svim našim strahovima, prazninom, osamljenošću, neuspjehom i kompromisom s grijehom. Promotrite kako malo od Gospodnjega obećanog mira doista posjedujemo. Daleko smo manje postigli od onoga što znamo da bi pobjedonosan kršćanin trebao biti, međutim, znamo da Riječ Božja jasno govori o pobjedi, miru i oslobođenju od vlasti grijeha. Vidimo ljude koji su se probili do toga prekrasnog života sigurnosti i htjeli bismo ih pitati kako su dospjeli do takve pobjede. Zatim se pitamo kako se i mi možemo probiti do nje.

Duh Sveti mora nas dovesti do križa i učiniti da se suočimo sa stvarnošću umiranja svijetu i grijehu. Onoga trenutka kad počnemo revno tražiti Gospodina sa željom da on bude gospodar nad svim našim stvarima, Duh će nas nezadrživo privlačiti. Bit ćemo dovedeni do kraja nas samih, lišeni svega, oslabljeni i bez pouzdanja u tijelo.

Uvjeren sam da Duh Sveti vodi svoju Crkvu natrag do tih slavnih istina poistovjećivanja s Kristom u smrti, uskrsnuću i uznesenom životu.

Smrt može biti vrlo obeshrabrujuća, posebno ako ne možete vidjeti slavu na njezinoj drugoj strani. Ali on nas uvjerava u svoju vječnu ljubav usprkos našim neuspjesima te nam daje mir, radost i nadu svoga uskrsnog života.