BOG NAS NIKADA, NIKADA NIJE IZNEJVERIO!

Što god se događa s ekonomijom, s kakvom god se krizom suočavamo, kakva god žalost ili nevolja došla na naš put – NAŠ BLAGOSLOVLJENI GOSPODIN VODI NAS I BRINE SE ZA NAS NA SVAKOM KORAKU PUTA.

Bog se na kraju morao odreći onih koje je izbavio iz Egipta jer su sumnjali i ograničavali ga nakon što su onako čudesno bili paženi u njegovim dragim rukama. Ne radi se o tome da bi Bog volio da se pouzdajemo u njega u teškim vremenima, on to zahtijeva. Zbog toga nas Pismo tako snažno upozoravana protiv nevjere. Rečeno nam je da to žalosti Gospodina i isključuje nas od svakoga blagoslova i dobrog djela koje je obećao. Naša nevjera čini svako obećanje "neučinkovitim".

Za nas u New Yorku to nije mrtva teologija. Da bismo preživjeli svakoga dana, moramo provoditi ono što propovijedamo. Ako se ne bismo u potpunosti pouzdavali u Gospodnja obećanja i oslanjali na Isusa sa svime što je u nama, bili bismo paralizirani od straha i panike. Ovdje su ulice kao ratne zone; ljudi žive neprestano u strahu i opasnosti, a prolaznici su ubijani slijeva i zdesna. Naša cijena da se brinemo za one kojima služimo je velika, a potrebe povrijeđenih su ogromne. AKO NE BISMO POČIVALI NA BOŽJIM ČVRSTIM OBEĆANJIMA, BILI BISMO SVLADANI.

Ali nismo svladani i ne bojimo se. Dok problemi postaju sve gori, mi jačamo u sili Duha Svetoga.