MIRNO STOJ I ZNAJ

1958. godine bio sam slomljena srca nad novinskom pričom o sedam tinejdžera koji su bili na sudu za ubojstvo jednoga hromog dječaka. Duh Sveti tako je snažno u meni djelovati da sam osjećao da moram poći u New York na sud gdje se vodio proces te sam ušao u sudnicu uvjeren da me Duh potakao da pokušam razgovarati s tim dječacima.


Međutim, kako se zasjedanje suda toga dana primicalo kraju, palo mi je na um da će ti momci u lancima biti izvedeni kroz bočna vrata i da ih nikada više neću vidjeti. Zbog toga sam se digao i krenuo prolazom do sučeva stola te ga molio da mi dopusti nešto reći momcima prije nego se ponovno vrate u ćelije.


Policajci su se u trenu bacili na mene te sam vrlo grubo bio izveden iz sudnice. Oko mene bljeskali su fleševi, a izvjestitelji koji su pratili suđenje opsjedali su me pitanjima. A ja sam jedino mogao ondje nijemo stajati, skamenjen i ponižen, u sramotnoj situaciji. Mislio sam samo što će moja crkva kod kuće misliti. Ljudi će na mene gledati kao na luđaka. Bio sam tako naivan.


Usred toga kaosa, u sebi sam se molio: "Gospodine, mislio sam da si mi ti rekao da dođem ovamo. Što je pošlo u krivo?" Dakako, nisam mogao glasno moliti jer bi mediji mislili da sam luđi nego što sam izgledao. (A izgledao sam prilično glupo, s obzirom da sam nosio leptir-kravatu.)


Ali onoga dana Bog je čuo vapaj ovoga jadnika i sve dosad odgovara na moj tihi vapaj. Vidite, iz onoga vrlo jadnog prizora u sudnici rodila se služba Teen Challenge koja je danas raširena diljem svijeta. I ja sretan mogu dijeliti Davidovo ponizno svjedočanstvo iz Psalma 34,3: "Nek se Jahvom duša moja hvali: nek čuju ponizni i nek se raduju!"


David u biti ovdje govori: "Poniznom narodu Božjem na zemlji sada i u vremenima koja će doći mogu nešto reći. Dokle god ovaj svijet bude postojao, Gospodin će izbavljati sve koji ga prizovu i pouzdaju se u njega. U svom neopisivom milosrđu i ljubavi, mene je izbavio iako sam napravio vrlo glup korak."


Sve što trebate znati jest da naš blagoslovljeni Gospodin čuje svaki iskren vapaj, glasan ili neizgovoren, i odgovara. Čak ako ste se i glupo ponijeli ili ste strašno posrnuli u vjeri, samo trebate nastaviti prizvati svoga Izbavitelja. On je vjeran, čut će vaš vapaj i djelovati.