ISUS JE IMAO PLAN

"Tada Isus podiže oči te, kako vidje da veliko mnoštvo naroda dolazi k njemu, reče Filipu: 'Gdje da kupimo kruha da jedu ovi ljudi?' To reče da ga kuša. Sam je naime znao što će učiniti" (Iv 6,5-6). Isus je odveo Filipa na stranu i rekao mu: "Filipe, ovdje su tisuće ljudi i gladni su. Gdje ćemo kupiti dovoljno kruha da ih nahranimo? Što misliš da trebamo učiniti?"

 

Kako nevjerojatno dobro od Krista! Isus je čitavo vrijeme znao što će učiniti; to nam govori gornji redak. Međutim, Gospodin je nastojao Filipa nešto naučiti, a lekcija koju je on njemu dao, odnosi se i na svakoga od nas danas. Sjetite se koliki iz Kristova tijela prosjede pola noći pokušavajući naći rješenje za svoje probleme? Mi mislimo: "Možda će ovo djelovati. Ne, ne ... možda će to ovo riješiti. Ne ..."

 

Filip i apostoli nisu imali samo problem kruha. Imali su i problem pekare ... i problem novca ... i problem raspodjele ... i problem prijevoza ... i problem vremena. Kad se sve to stavilo na hrpu, imali su problem koje nisu mogli ni zamisliti. Njihova situacija bila je apsolutno nemoguća.

 

Isus je čitavo vrijeme točno znao što će učiniti. Imao je plan. A jednako je istina i za naše nevolje i poteškoće danas. Postoji problem, ali Isus poznaje čitavu vašu situaciju. I dolazi k vama pitajući vas: "Što ćemo u vezi s tim učiniti?"

 

Ispravan odgovor od Filipa bio bi: "Isuse, ti si Bog. Tebi ništa nije nemoguće. Dakle, predajem ovaj problem tebi. Više nije moj, nego tvoj."

 

To je upravo ono što danas mi trebamo reći našem Gospodinu usred naše krize: "Gospodine, ti si čudotvorac i ja sve svoje sumnje i strahove predajem tebi. Čitavu svoju situaciju i čitav svoj život povjeravam tebi. Znam da nećeš dopustiti da klonem. Zapravo, ti već znaš što ćeš učiniti u vezi s mojim problemom. Pouzdajem se u tvoju snagu."