MILOST GOSPODNJA

U starom Izraelu Kovčeg saveza predstavljao je milost Gospodnju, snažnu istinu koja se utjelovila u Kristu. Mi trebamo primiti njegovu milost, pouzdati se u spasonosnu krv njegove milosti i biti potpuno spašeni. Dakle, možete se ismijavati iz zakona, možete se rugati iz svetosti, možete srušiti sve što govori o Bogu, ali kad se rugate ili ismijavate iz Božje milosti, dolazi sud – i to brzo. Ako gazite njegovu krv milosti, suočeni ste s njegovim strašnim gnjevom.

 

To je točno ono što se dogodilo Filistejcima kad su oteli Kovčeg. Smrtonosno uništenje spustilo se na njih sve dok nisu priznali: "Ovo nije slučajnost. Božja ruka jasno je protiv nas." Pogledajte što se dogodilo kad su unijeli Kovčeg u poganski hram Dagona da se ismijavaju iz izraelskog Boga i izazivaju ga. Usred noći, Pomirilište Kovčega postalo je štap suda. Sljedećeg dana, idol Dagon nađen je ničice na zemlji pred Kovčegom; glava i ruke bili su mu odsječeni (vidi 1 Sam 5,2-5).

 

Ljubljeni, upravo tako trebalo bi danas biti s Amerikom. Već davno bismo trebali biti osuđeni. Govorim to svima koji se ismijavaju i izazivaju milost Božju: Samo naprijed, činite što god želite da Kristovu crkvu dovedene pod vlast sekularizma ili agnosticizma. Ali ako se ismijavate iz milosti Kristove, Bog će svu vašu vlast i autoritet baciti na tlo. Jeremija kaže: "Milost je Gospodnja da nismo sasvim uništeni, milosrđe njegovo nije presušilo" (Tuž 3,22). Međutim, kad ljudima predmet ismijavanja postane ta velika milost koja je Krist, sud je siguran.

 

Jedino milost Gospodnja zadržava sud. A Amerika sada iskorištava tu milost. Nevjerojatno, ali naša je zemlja s ostatkom svijeta u trci da ukloni Boga i Krista iz društva. Međutim, Gospodin se neće dati ismijavati! Njegova milost nije presušila; on ljubi ovu naciju te vjerujem da je to razlog zašto još uvijek izlijeva svoje blagoslove na nas. Njegova želja je da nas njegova dobrota dovede do pokajanja (vidi Rim 2,4).

 

Ne trebamo očajavati nad sadašnjim stanjem u Americi. Tugujemo nad strašnom pokvarenošću, ismijavanjem i grijehom, ali imamo nadu znajući da Bog sve ima pod potpunom kontrolom. Znamo da milost nije presušila.