ČEKAJTE NA DUHA SVETOG! - Gary Wilkerson

Ako trebate silu Božju u svom životu, Isus ima posebnu riječ za vas. Prije nego je uzašao na nebo, Krist je znao da će njegovi učenici trebati silu kako bi vršili djela njegova kraljevstva na zemlji. I tako im je rekao: "Evo, ja ću poslati na vas ono što je Otac moj obećao. A vi ostanite u gradu dok se ne obučete u silu odozgo" (Lk 24,49-50).
Uputa je bila jednostavna: "Ostanite u gradu." Ali pogledajte, on koristi kvalifikator: dok. Isus je rekao: "Vaši će životi ostati isti dok Duh Sveti ne dođe na vas sa silom."
To je istina za mnoge kršćane koje poznajem. Osjećaju da njihovi životi baš ne ide prema Božjem planu. Nezadovoljni su, žele više u svom braku, na poslu, hodanju s Kristom, svjedočenju za njega. Isus im obećava: "Bog želi te promjene za vas, ali takve se stvari jedino događaju kroz silu Duha. Dok on ne dođe, stvari će ostati iste."
Ovaj prizor je zapisao Luka u svom evanđelju i ponavlja ga u knjizi Djela: "Dok je sjedio s njima za stolom, naloži im da se ne udaljuju od Jeruzalema, već da ondje čekaju obećanje Očevo, 'obećanje za koje se čuli od mene: Ivan je krstio vodom, a vi ćete domalo biti kršteni Duhom Svetim'" (Dj 1,4-5).
Isusova poruka u oba odlomka je jasna. "Čekajte na Duha Svetog! Ne jurite, ne vičite i ne paničarite. Ne možete snagom svoje volje vršiti djela kraljevstva. Čekajte s vjerom i bit ćete obučeni u silu s visine." I doista, dogodilo se upravo kao što je obećao. Na dan Pentekosta učenici su bili ispunjeni snažnim pomazanjem od Boga kao što svijet nikada nije vidio. I dvije tisuće godina kasnije, svijet više nikada nije bio isti.