ON SE NE MOŽE POTRESTI

David je zapisao u jednom psalmu da Gospodin "određuje broj zvijezda; svaku njezinim imenom naziva"  (Ps 147,4). Razmislite o tome što nam govori David: "Kad ste u boli, stanite i podignite pogled. Tada ćete shvatiti: 'Ako Bog može to činiti, svakako može ispuniti i moju potrebu.'" Slažem se. Ako se u svojoj boli usredotočite na veličanstvo Božje, primit ćete više od bilo kakva odgovora koji vam može dati neki propovjednik.
Možda mislite da vas je Bog iznevjerio jer nije odgovorio! Kažem vam, vaša riječ čuda je na putu. On upravo sada radi na vašem izbavljenju i to radi od trenutka kad ste počeli moliti. On je obećao da vas nikada neće napustiti. Mora mogu bučiti, planine se mogu rušiti u more i sve što se  može potresti bit će potreseno. Ali On se ne može potresti, a niti njegove namjere za njegovu Crkvu.
Kad dotaknete Isusa – kad dotaknete skut njegova ogrtača – primate njegovu silu. Kad ga je dotakla žena koja je krvarila, rečeno nam je da je "sila izašla iz njega" (Mk 5,30). Neki prijevodi koriste ovdje riječ "moć", što znači "sila". To označava silu nad svom nečistoćom, grijehom i smrću.
Sjetite se, on je Bog koji je sve stvorio – uključujući vas i mene. A ako je taj Bog mogao stvoriti čisto srce u Davidu, ubojici i preljubniku, on može isto učiniti i u vama. On može preokrenuti vaš život.
Dragi sveti, Isus je upravo sada s vama u vašoj bitki. Možete se progurati do njega i dotaći ga kao i žena koja je krvarila. Možete iskusiti uskrslu silu Kristova iscjeljenja bez obzira kroz što prolazite. On ide s vama kroz to i ima plan da vas izvede iz smrti u život. Ne bojte se – samo vjerujte!