ISUS REAGIRA NA JEDNOSTAVAN DODIR

Dok je Isus išao s Jairom, predstojnikom sinagoge, kući u Kafarnaum da iscijeli njegovu kćer, naišli su na ženu koja je patila od kroničnog krvarenja. Dvanaest godina ova je žena bez prestanka krvarila i polagano umirala. Luka, liječnik, napisao je da je "izdala sve svoje imanje liječnicima a da je nijedan nije mogao izliječiti" (Lk 8,43).
Židovski zakon takvu je ženu obredno proglašavao "nečistom". Ova žena posjetila je mnoge liječnike, od kojih su svi uzeli njezin novac i obećavali joj da će je izliječiti, ali nakon svakog posjeta, vraćala se kući razočarana, a bolest je postajala sve gora. U nekoj točki, ova je žena morala pomisliti: "Nema koristi. Moje stanje je beznadno. Patit ću dok polagano ne umrem."
Nažalost, mnogi kršćani čine upravo što i ta žena. Trče do svakog mjesta koje nudi odgovor i žive pod oblakom straha zbog svoje "nečistoće". Možda to opisuje vas. Predugo živite s lakozavodljivim grijehom misleći: "A što je s mojom strašnom prošlošću grijeha? Ako Isus potpuno iscjeljuje, onda je pouzdano nešto pogrešno sa mnom. Ne pripadam u crkvu. Ona je sveto mjesto, a ja sam nečist.
U Marku 5 vidimo da je ova bolesnica još jednom posegnula ustrajna i puna nade. Ali ovaj put, umjesto da vidi liječnika koji je ne bi mogao izliječiti, dotakla je skut Isusova ogrtača. Kad ga je dotakla, Gospodin i Stvoritelj neba i zemlje zastao je na trenutak i trenutačno je iscijelio. On je htio iskoristiti taj trenutak da javno ukloni njezinu sramotu i pokaže joj da ju je njezina vjera iscijelila. Isus je htio osloboditi ovu ženu osjećaja nečistoće.
Ustrajte u vjeri te sami dotaknite Isusa kao ova žena. On će vas iscijeliti. Ako ste opterećeni žalošću, rasteretite se Isusu. Zatim sve predajte njemu u ruke. Ne bojte se! Samo vjerujte!