ŽIVI DOKAZ DA JE ISUS SVEDOSTATAN

Gdje su učenici započeli svoju službu? Isus ih je poslao k onima koji su bili ubogi, siromašni, pritisnuti grijehom, ropstvom i navikama koje su im nadzirale život. "Gospodar reče sluzi: 'Iziđi na putove i među ograde i natjeraj svijet da dođe da mi se napuni kuća" (Lk 14,23).

Mislim na rehabilitacijsku službu za narkomane i alkoholičare Teen Challenge s njezinim 1100 centara širom svijeta. I mislim na mnoštvo drugih žeteoca koji su otišli u druge zemlje i vidjeli čuda spasenja dok su služili najpotrebnijima, najsiromašnijima, onima koje je đavao najviše tlačio. Oni su započeli žeti točno tamo gdje je Isus započeo svoju žetvu: među izgubljenim ovcama, zarobljenima, onima koji su bili slomljena srca, zatvorenicima, gubavcima, slijepima, siromašnima, onima koji tuguju, čiji je duh pritisnut, onima koji su ubogi i osamljeni.

Pogledajte Pavlove riječi: "Promatrajte, braćo, sebe koji ste pozvani! Nema vas ni mnogo na ljudsku mudrih, ni mnogo moćnih, ni mnogo plemenitih. Naprotiv, što je ludo u očima svijeta, izabra Bog da posrami mudre; što je slabo u očima svijeta, izabra Bog da posrami jake; što je neplemenito i prezira vrijedno u očima svijeta – i čak ono čega nema … da se ni jedan čovjek ne može ponositi pred Bogom" (1 Kor 1,26-29).

Dragi sveti, Isus je znao s čime ćemo se mi suočiti u ovim posljednjim danima: s generacijom ogrezlom u grijehu daleko više od bilo koje druge; stresom i osamljenošću kakvu nikada čovjek nije iskusio; financijskim nesrećama; bujanjem razvoda; militantnim homoseksualizmom; nemoralnošću od koje bi se samo trideset godina ranije zacrvenjeli i najgori grešnici.

To je razlog zašto Krist traži poslenike koji su podnijeli vatru i udarce. On želi ljude koji će stajati pred svijetom i naviještati: "Bog je sa mnom! Sotona me ne može zaustaviti. Samo pogledaj u moj život. Prošao sam kroz vatru za vatrom, udaran i udaran. Ali kroz sve to prošao sam kao sjajan pobjednik kroz Krista koji živi u meni. Ono što sam propovijedao, vrijedilo je za mene. Ja sam živ dokaz da je Isus svedostatan!"