UČENI OD ISUSA

Jeste li bili učeni od Isusa u svojoj tajnoj klijeti molitve? Jeste li ga tražili stvari koje ne možete dobiti iz knjiga ili od učitelja? Jeste li tiho sjedili u njegovoj nazočnosti, čekajući čuti njegov glas? Biblija kaže da je sva istina u Kristu. I on sam vam je može dati kroz svoga blagoslovljenog Duha Svetog.

Sad se u vašem umu može pojaviti pitanje: "Nije li opasno otvoriti um za tihi glasić? Zar upravo zbog toga mnogi kršćani ne upadaju u probleme? Dolazi neprijatelj i imitira Božji glas, govoreći im da rade ili vjeruju neke smiješne stvari – te završavaju prevareni. Nije li Biblija jedini glas na koji trebamo obratiti pozornost? I zar Duh Sveti ne bi trebao biti naš jedini učitelj?"

Evo što ja vjerujem u vezi s tom stvari:



  1. Kao što su i Otac i Sin, tako je i Duh Sveti zasebna, živa, snažna, inteligentna, božanska osoba. On nije osoba od tijela, nego od duha. On donosi božanski red, tješi povrijeđene, jača slabe, uči nas o Kristovu bogatstvu.
  2. Pismo naziva Duha Svetog Duhom Sina: "Bog je u vaša srca poslao Duha svoga Sina" (Gal 4,6). On je isto tako poznat kao Duh Kristov: "… na kakvo je vrijeme upućivao Kristov Duh – koji bijaše u njima" (1 Pt 1,11). "Ako tko nema Kristova Duha, nije Kristov" (Rim 8,9). Jasno je da su Duh Božji i Duh Kristov jedan te isti Duh. Krist je Bog i isti Duh dolazi od oba. Duh Sveti je bit i Oca i Sina, i poslan je od oba.
  3. Postoji način kako možemo biti zaštićeni od prevare tijekom duboke, istraživačke molitve. Naša zaštita je u čekanju. Glas tijela uvijek je u žurbi. Ono želi brzo zadovoljenje, zbog toga nema strpljenja. Ono je uvijek usredotočeno na sebe umjesto na Gospodina, uvijek tražeći da izjuri iz Božje nazočnosti.