VRIJEME ZA RADOVANJE

Adam i Eva unijeli su prijevaru u svoj brak te zatim produbili svoju pobunu krijući se od Božje nazočnosti. Bog se nikada ne krije, to čini jedino čovjek. Bog je bio živo angažiran kod toga prvog braka između prvog muškarca i žene i on jednako vodi brigu o svakom kršćanskom braku danas.

Malo brakova može uspjeti ako se oba partnera kriju od Boga. Pokažite mi brak bez jednog partnera koji je blizu Isusa i ja ću vam pokazati brak s malo šanse za preživljavanje. Barem jedan od partnera mora biti u dnevnom savjetovanju s Gospodinom. Najbolje je kad i muž i žena razgovaraju s njim, ali ako jedan partner bježi od Boga, još je važnije da je drugi u stanju trčati u tajnu klijet molitve po pomoć i vodstvo. Žena moliteljica često može spasiti brak, kao što može i muž molitelj.

Sama ljubav nije dovoljna da bi održala brak snažnim; to može jedino sila Božja. Ta sila je na djelu upravo sada iscjeljujući i održavajući brakove. Gdje Isus vlada, brak može uspjeti.

"Onomu koji vas može očuvati od pada i postaviti neporočne i razdragane pred njegovom slavom … slava, veličanstvenost, vlast i moć" (Jd 24-25).
Znamo da je radost Gospodnja naša snaga (vidi Neh 8,10), zbog toga bi snažni brakovi trebali obilovati radošću. Kad brak izgubi svoju radost, postaje slab i ranjiv.

Da, svaki brak suočit će se sa izazovima. Tu mogu biti bolest, financijski problemi, nerazumijevanje ili bol, ali život ide dalje. Bog je na prijestolju i sve ima pod kontrolom. Zahvalan sam Bogu za partnera koji me voli te planiram uživati svaki trenutak svoga života i održavati radost. Postoji vrijeme za plakanje, ali i vrijeme za radovanje. Dobro nadmašuje loše, dakle gledajte gore i živite!