OŽIVLJENJE SRCA

Jeste li prvi put došli Gospodinu samo zato što ste nešto od njega htjeli? Jeste li se okrenuli Bogu da biste se riješili ovisnosti o drogi, da bi vam brak ozdravio, da biste se izbavili od financijskog problema?

Istina je, Krist će za vas izvršiti čuda. On će u vašem životu učiniti nemoguće. Ali ako mu dolazite jedino da nešto od njega dobijete – samo da budete izbavljeni od svojih problema – nikada ni centimetar nećete postati zreliji. Naprotiv, samo ćete više otvrdnuti.

Sjetite se vremena svoga obraćenja? Dogodilo li se to nakon što je neki skakavac sve izjeo? Je li vam zdravlje bilo narušeno? Je li neko od vaše djece bilo u nevolji? Jeste li bili na kraju snage, sa smrću i uništenjem koji vam je visjelo nad glavom?

Molim vas, nemojte me pogrešno razumjeti. Dakako, Bog voli spašavati ljude koji su u ruini. Kad je sve izgubljeno, on je uvijek blizu i vjeran da izbavi. Ali, ljubljeni, ne možete dolaziti Isusu samo po olakšanje. Moramo mu dolaziti jer on je Bog i zaslužuje vaš život, vaše štovanje, vašu poslušnost.

Upravo sada možda kažete: "Da, priznajem da zanemarujem Riječ Božju i još uvijek sam vezan grijehom koji lako zavodi. Jesam li predaleko otišao da primim iscjeljujući dodir Gospodnji?"

Ne, uopće ne! Ako počnete prizivati Gospodina danas, usred svoje potrebe, on će vam donijeti vrijeme osvježenja. Kad god mu donesete uistinu raskajano srce, on će djelovati kao vaš posrednik i zagovornik, a ne kao sudac.

Želite li postajati zreli u Kristu? Želite li da vas Gospodin i dalje kori s ljubavlju i vodi prema svetosti? Onda ga danas prizovite. Ništa vas neće više sačuvati na njegovu namijenjenom putu za vas od slomljena i skrušena srca!

"Jer ovako govori Višnji i Uzvišeni, koji vječno stoluje i ime mu je Sveti: U prebivalištu visokom i svetom stolujem, ali ja sam i s potlačenim i poniženim, da oživim duh smjernih, da oživim srca skrušenih" (Iz 57,15).