BOŽJI ODGOVOR IDOLOPOKLONICIMA

"Obojica će podjednako snositi grijeh svoj. Grijeh prorokov jednak je grijehu onoga koji je u njega tražio savjeta. I tako se dom Izraelov više neće odmetati od mene i neće se više kaljati svojim opačinama: on će biti narod moj, a ja ću biti njegov Bog – riječ je Jahve Gospoda" (Ez 14,10-11).

Bog nam govori brižnim riječima: "Učiniti ću što god je potrebno da vas odvratim od vašim okaljanih idola. Neću dopustiti da padnete u prevaru i uništenje. Pokušat ću vas namamiti k sebi, ali ako to ne uspije, morat ću vas kazniti."

"Da, kad vidite njihovo vladanje i njihova djela … upoznat ćete da ne učinih bez razloga što god poduzeh … riječ je Jahve Gospoda" (Ez 14,23). Gospodin govori: "Znat ćete da su moji strogi postupci s vama bili s razlogom. Jednostavno vam neću dopustiti da odete."

Imate li u svom srcu neku prepreku grijeha? Jeste li obmanuti ropstvom koje vas može uništiti? Ako je tako i ako ste pod osvjedočenjem ove poruke, za vas postoji nada.

Nije važno što je vaš idol – lakomost, seksualni grijeh, pornografija, alkohol, droga, gorčina ili neopraštanje. Molite Boga da vam otvori oči da vidite svoj grijeh i tražite ga otkrivenje u vezi s njim. Tražite Duha Svetog da u vas usadi strah Božji, da omekša vaše srce na njegov osvjedočavajući glas. Morate zamrziti svoj grijeh i odlučiti da se nećete pomiriti s njim.

Zavapite sad Bogu: "Gospodine, ne dopusti da ostanem slijep. Ako u meni postoji ikakva obmana ili prevara, otkrij je. Ne želim više vjerovati nijednoj laži. Želim samo čuti tvoj glas te da tvoja snaga i vlast upravljaju mojim životom."

Ako to stvarno želite, za vas postoji izbavljenje. Ubrzo jednoga dana shvatiti ćete da više niste rob, nego dijete Božje oslobođeno istinom.